PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Бюджетні рецепти на Новий рік 2017

Новорічний стіл у рік Червоного Вогняного Півня повинен бути особливо яскравим! Але що робити, якщо найдоступніша для більшості українців курятина під забороною? Вдаримо по кризі бюджетними, але смачними стравами.

Новий рік 2017

Факти ICTV підібрали у мережі кілька оригінальних рецептів основних страв та закусок, які сподобаються не лише гостям, але й вашому гаманцю.

Читайте Схуднути до Нового року – мінус 10 кг за місяць

Чи буде у вас ялинка цьогоріч?

Запіканка з гарбузом і м’ясом

Складові:

– М’ясо (свинина або яловичина);

– Гарбуз;

– Картопля;

– Сметана;

– Часник і цибуля;

– Сіль, перець, приправи за смаком.

Приготування:

Пропорції м’яса, гарбуза і картоплі повинні бути приблизно 1: 1: 1.

Для приготування цієї страви необхідно нарізати кубиками м’ясо, картоплю і гарбуз. Можна додати дрібно нарізану цибулю.

Попередньо запікати або тушкувати овочі не потрібно. Для соусу необхідно взяти 100 г сметани, додати в неї дрібно нарізаний часник, сіль, перець і приправи.

Залити цим соусом м’ясо і овочі, добре перемішати і відправити на 40-50 хвилин у духовку, розігріту до 200-х градусів.

Картопля з шинкою і яйцями

Складові:

– 1 кг картоплі;

– Два яйця;

– 100 г шинки;

– 100 г бринзи або фети;

– 50-70 мл жирних вершків.

Приготування:

Картоплю помити і зварити у мундирі до готовності, остудити і розрізати уздовж на дві частини.
З половинок картоплі необхідно акуратно вийняти середину.

Дрібно нарізані шинку, бринзу і розтовчену м’якоть картоплі змішати з яйцем і вершками.
Залити цією сумішшю половинки картоплі і запікати в духовці до утворення золотистої скоринки.

Можна посипати зеленню.

М’ясна закуска в лаваші

Складові:

– 2 листи тонкого лаваша;

– 200 г м’ясних копченостей;

– 3 листка китайської капусти;

– Половина головки червоної цибулі;

– Помідор;

– Солоний огірок;

– 0,5 столової ложки рослинної олії;

– 100 г твердого сиру.

Приготування:

М’ясні копченості, китайську капусту, помідор і солоний огірок наріжте тонкою соломкою, цибулю – півкільцями.

Сир натріть на дрібній тертці.

Змішайте всі інгредієнти в мисці і викладіть на листи лаваша, зверніть їх рулетом, розріжте кожен на 3 частини.

Рулетики злегка обсмажте на великій сковороді, змащеній олією.

Рулетики з шинки

Складові:

– 200 г свіжих печериць;

– 200 г шинки;

– 100 г твердого сиру;

– 1 столова ложка майонезу;

– 1/4 чайної ложки солі;

– 10 листків салату (будь-якого);

– 50 г маслин або оливок.

Приготування:

Відваріть шампіньйони 15 хвилин у підсоленій воді, охолодіть і дрібно наріжте.

Шинку наріжте тонкими скибочками.

Сир натріть на дрібній тертці і змішайте у мисці з майонезом і печерицями.

Чайною ложкою викладіть сирно-грибну масу на скибочки шинки і скрутіть рулетиком.

Викладіть їх на порційне блюдо на листя салату, прикрасьте маслинами або оливками. Щоб рулетики не розчинялися, скріпіть їх зубочисткою або декоративною шпажкою.

Салат з кольрабі

Складові:

– Кольрабі (1 головка);

– Зелена цибуля;

– Одне яблуко;

– Сіль, оливкова олія, виноградний оцет.

Приготування:

Кольрабі чистимо і натираємо на крупній тертці. Яблука натираємо на дрібній тертці. Цибулю ріжемо маленькими кубиками.

Все перемішуємо, солимо і додаємо по одній столовій ложці оливкової олії і виноградного оцту.

Поліно з готового листкового тіста зі згущеним молоком

Складові:

– 500 г листкового дріжджового тіста;

– 350 г вершкового масла;

– 250 г згущеного молока;

– Дві ложки коньяку.

Приготування:

Тісто розморозити до кімнатної температури. Борошном посипте стіл, качалку і тісто. Розкачайте його товщиною 0,5 см. Обріжте нерівності та наріжте прямокутники смужками шириною 1,5 см.

Довжина торта залежить від довжини смужок з тіста. Поставте їх в духовку та випікайте до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин.

Обрізки з тіста також спечіть і покладіть окремо.

В м’яке масло з вершків додається згущене молоко і коньяк, щоб приготувати крем для торта. Всі інгредієнти збийте до однорідної рідкої маси.

Стіл застеліть харчовою плівкою і викладіть на неї перший шар паличок. Полийте його кремом і за допомогою пензлика добре розмажте по всій поверхні паличок.

Зверху викладіть другий шар паличок і промажте його кремом. Аналогічно зберіть весь торт.

Загорніть десерт зверху плівкою і трохи притисніть руками, туго затягніть і зафіксуйте кінці.

Поставте листковий торт прямо в плівці на полицю холодильника на кілька годин, щоб просочився.

Через деякий час дістаньте листковий десерт, приберіть плівку і посипте його крихтою з подрібнених обрізків. Потім торт знову поставте у холодильник на три години.

За бажанням його можна прикрасити тертим шоколадом або ягодами.

Поліно можна полити будь-яким кремом. Десерт поєднується як зі сметанним, так і з заварним кремом.

Готовий листковий торт розріжте на шматочки поперек паличок.

Раніше Факти ICTV зібрали рецепти простих і ситних страв, які урізноманітнять меню у Різдвяний піст.

Фото і рецепти: vk.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх