Як правильно снідати

Щоб день вдався, важливо правильно поснідати. Якщо зранку не поїсти, то за обідом організм зажадає порцію вдвічі більшу. А якщо немає апетиту – почніть із зеленого чаю з медом.

Сніданок

Дієтологи радять снідати за півгодини після пробудження, а найкращий час – з 7.00 до 9.00, пише peopletalk.ru.

Для тих, кому зеленого чаю з медом недостатньо, є тисяча варіантів смачного ранку.

Французький сніданок: круасан, масло, яйце, апельсиновий сік, конфітюр, кава.

Турецький сніданок: коржик з бринзою, маслини і кава.

Англійський сніданок: яєчня з беконом і печені боби.

Дієтологи вважають, що ідеальний сніданок повинен містити 1/3 добової норми білка, 2/3 норми вуглеводів і менше 1/5 норми жирів. Ну, і звичайно, вітаміни з мікроелементами.

Почнемо з білка. Його джерела: м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, боби, квасоля, горіхи, насіння і гриби.

Вуглеводи. Вранці перевагу бажано віддавати не швидким вуглеводам, а повільним. Тобто не тим, які в цукрі та плюшках, а тим, що в крупах, рідких молочних продуктах, овочах і фруктах. Також організму потрібні неперетравлювані вуглеводи – клітковина (харчові волокна). Вони відповідають за відчуття ситості і нормалізують жировий обмін, стимулюють роботу кишечника, уповільнюють всмоктування вуглеводів у шлунку, забезпечують більш стабільний рівень розпаду глюкози. Кращі джерела клітковини: вівсянка і хліб з борошна грубого помелу.

Напої. Віддайте перевагу меленій каві, а не розчинній. Любителям чаю підійдуть чорні сорти. Ще один напій, з якого добре почати день – какао. Він сприяє виробленню гормону радості ендорфіну і стимулює розумову діяльність. Що стосується соків, їх краще замінити на свіжовичавлені.

Крім того, снідати краще не поспішаючи, не читаючи газет і не переглядаючи телевізор. Або йдіть снідати до кафе.

Читайте: Як зробити сирники: покрокові рецепти з фото

Раніше Факти ICTV публікували топ-5 рецептів тостів на сніданок.

Фото: pixabay.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх