PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Класичний рецепт паски

Випікання паски – особливе таїнство, під час якого в будинку повинна панувати тиша. Важливий також позитивний настрій і впевненість у тому, що все вийде. Факти ICTV пропонують рецепт класичної паски, за яким пекли ще наші бабусі.

Складові:

– 500 мл молока;

– 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г звичайних);

– 1-1,3 кг борошна;

– 6 яєць;

– 200 г вершкового масла або маргарину;

– 250-300 г цукру;

– 300 г родзинок;

– 1 ч. л. ванільного цукру.

Для глазурі:

– 2 білка;

– 100 г цукру.

Приготування тіста:

Молоко трохи підігріти (щоб воно було тепле), розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г борошна, добре розмішати. Поставити в тепле місце, накривши рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі – на це буде потрібно близько 30 хвилин.

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити з дрібкою солі в піну.

В опару, що підійшла, додати жовтки, перемішати. Слідом додати розм’якшене масло, перемішати. Додати білки, перемішати.

Додати решту борошна, замісити тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставити тісто в тепле місце. Дати йому добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин).

Ізюм замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, воду злити. Додати його в тісто, що підійшло, перемішати і знову поставити в тепле місце. Воно повинно добре піднятися.

Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися вже в формі.

Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.

Потім температуру довести до 180 градусів, випікати до готовності (25-35 хвилин).

Приготування глазурі:

Білки збити з дрібкою солі в піну. Додати цукор, збивати до стійкої піни. Готові гарячі паски змастити глазур’ю або білковим кремом і прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.

Читайте: Рецепт сирної паски

До речі, можна приготувати глазур для паски за іншим рецептом, котрий раніше публікували Факти ICTV.

Фото: vk.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх