PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як вибрати вугілля для шашлику

Фахівці радять купувати березове вугілля, звертати увагу на упаковку і не економити.

Шашлик без правильного деревного вугілля – гроші на вітер і зіпсоване задоволення.

Яким буває вугілля

Береза. Довго горить і дає багато жару. Насичений антрацитовий колір.

Сосна або осика. Часто намагаються збути замість берези. Сосна просто чорна, немає блиску, як у берези.

Дуб. Він щільніший і важчий, але хіба що для шашликів на невелику компанію через витрати.

Обман на упаковці

Треба звертати увагу на формулювання. Хтось пише “березове вугілля” (хоча, звичайно, і в цьому випадку можуть збрехати). Інші називають товар деревним вугіллям – на 100% сосна або осика.

Вага може ввести в оману. Замість 2,5 кг хорошого вугілля можна покласти 3 кг поганого.

Читайте: Відкриваємо сезон. 7 місць для шашлика у Києві

Де не купувати

Якщо хочете зробити найкращий шашлик – бюджетні мережеві магазини обходьте стороною. Там майже скрізь продають сосну або осику. Дешево, але не сердито.

На придорожніх розвалах або на господарських ринках із 50% ймовірністю продадуть підробку.

Порада

Яке б вугілля ви не обрали, не варто забувати, що краще смажити шашлики у відведених під це місцях. До речі, всю інформацію про те, де не можна смажити шашлик, ви знайдете в матеріалі Фактів ICTV.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх