PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як обрати якісну солону рибу

Якісна солона риба повинна бути твердою, а луска і плавники повинні бути неушкодженими і рівними.

Ранок у великому місті попереджає, що виробники додають до сушеної риби сульфат натрію.

З цієї речовини виготовляють пральні порошки і петарди.

Визначити, додавали її чи ні неможливо, адже риба з нею ніяк не пахне і колір не змінює.

Тому купуйте рибу у перевірених продавців.

Також при покупці варто уважно оглянути рибу. Якщо її живіт пожовтів і став вологим – риба погана.

Крім того, якщо на плавниках і лусці виступає сіль – риба не першої свіжості. Або ж технологію посолу порушили.

Читайте: У Києві заборонено продаж риби

До слова, раніше Факти ICTV публікували список риб, які не можна їсти.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх