PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Шоколад корисний для мозку – вчені

Італійські вчені прийшли до висновку, що флавоноїди, якими багатий чорний шоколад, покращують робочу пам’ять та знижують ризик нейродегенеративних захворювань.

Шоколад

Про це пише Сегодня.

В ході експерименту добровольці вживали напій какао або шоколадні плитки у різних дозах на протязі або 5 днів, або 3 місяців.

Дослідникам вдалося з’ясувати, що флавоноїди покращують робочу пам’ять, яка відповідає за здатність тримати в умі інформацію, яка необхідна для вирішення, наприклад, логічних задач.

Читайте: Вчені близькі до створення еліксиру молодості

За словами вчених, регулярне вживання чорного шоколаду також знижувало ризик вікового погіршення когнітивних здібностей.

Нагадаємо, дослідники з Університету Меріленда виявили, що ген Slc6a15 може бути причиною розвитку депресії.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх