Як правильно обрати кавун: найкращі поради

Вже підходить та літня пора, коли на прилавках ринків та магазинів з’являються кавуни. Проте потрібно вміти відрізняти дозрілий від накачаного хімією.

Кавун

Про це розповіли у програмі Ранок у великому місті.

Якщо ви хочете вміти відрізняти дозрілий кавун за зовнішнім виглядом, то звертайте увагу на наступне:

  • Блиск кавуна. Якщо він дозрілий, то блищатиме, а його смужки будуть чітко виражені.
  • Жовта пляма має бути невеликою. Якщо ж пляма на кавуні біла та велика – він не дозрів.
  • Запах кавуна. Якщо потерши по його шкірці долонею, ви відчуєте запах кошеної трави, то він іще не дозрів.

Читайте: Як відрізнити натуральне морозиво від “хімічного”

Також варто звертати увагу на його кісточки. Вони мають бути темними, що свідчитиме про природну зрілість кавуна.

Варто підкреслити, що жовті прожилки, які контрастують з кольором м’якоті є ознакою наявності хімії у кавуні.

 

Нагадаємо, Факти ICTV писали про цікаві факти та поради, як обрати якісний шоколад.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх