Як зробити чіпси: класичний рецепт з фото

Картопля, олія, сіль і перець – все, що потрібно для приготування домашніх чіпсів, які безпечні для здоров’я. Інтернет пропонує безліч рецептів чіпсів. Головне, що в них немає штучних барвників і ароматизаторів, як в магазинних.

Чіпси

Факти ICTV знайшли в мережі цікаву інформацію про чіпси і класичний рецепт ласощів з покроковим приготуванням.

  • Чіпсам близько 150 років. У серпні 1853 року в одному з американських ресторанів клієнту не сподобалася товщина шматочків картоплі фрі. Сердитий кухар порізав картоплю максимально тонко і швидко обсмажив. Ця страва дуже сподобалася клієнтові і посіла гідне місце в меню.
  • На жаль, в магазинних чіпсах багато вуглеводів, жирів і канцерогенів, тому що недобросовісні виробники смажать картоплю в старій олії, додаючи хімічні сполуки.
  • Більш того, не всі чіпси виготовляють з натуральної картоплі. Часто використовується кукурудзяна або картопляна мука – щоб вони були однакового розміру.
  • Домашні чіпси відрізняються за смаком від магазинних, оскільки в них немає глутамату натрію та інших добавок.

Класичні чіпси

Інгредієнти:

– 600 г картоплі;

– 3 ст. ложки рослинної олії (нерафінованої);

– пучок кропу;

– дві дольки часнику;

– сіль і перець за смаком.

Приготування:

Картоплю очистити. Якщо вона молода, шкірку залиште. Викласти на паперовий рушник, щоб підсохла.

В цей час почистити часник і дрібно нарізати.

Пучок кропу розділити на дві частини, одну з них порізати.

На плиту поставити неглибоку і широку ємність, налити олію. Покласти в олію подрібнену зелень і часник.

Картоплю нарізати тоненькими кружальцями, можна на комбайні – за допомогою овочерізки.

Підготовлену картоплю викласти в ємність з пряною олією, накрити кришкою і струснути, щоб кожен шматочок просочився олією. Кришку зняти, а картоплю залишити на півгодини.

На дно форми або дека покласти пергамент. Це треба зробити так, щоб краї паперу не виступали, інакше згорять. Зверху викласти картоплю в один шар.

Форму з картоплею відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Якщо бажаєте отримати більш хрусткі ласощі, треба збільшити час приготування в півтора рази.

Дістати чіпси з духовки, після охолодження перекласти в гарний посуд і посипати кропом. Можна подавати зі сметаною.

Читайте: Як зробити сирники: покрокові рецепти з фото

Раніше Факти ICTV підготували 5 рецептів тостів на сніданок.

За матеріалами4damki.ru

 

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх