PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як варити пельмені: прості секрети

Простіше простого кинути пельмені в киплячу воду, перемішати, проварити 3-5 хвилин і готово. Але, для того, щоб зварити смачні пельмені, необхідно застосувати декілька хитрощів.

Варимо пельмені за класичним рецептом

 

Що необхідно:

  • 1 кг пельменів
  • 4 л води
  • 2 ч. л. солі
  • 3 шт. лаврового листа
  • 3-4 шт. чорного перцю горошком

Як варити:

1. У каструлю з водою необхідно покласти лавровий лист, перець, сіль. Все це тримаємо на максимальному вогні і чекаємо закипання.

2. У киплячу воду кидаємо пельмені і відразу перемішуємо. Робити це необхідно протягом усього  варіння.

3. Після того, як вони спливуть, зробіть вогонь мінімальним. Варимо 5 хвилин.

4. У готових пельменів тісто має бути м’яким. Перевірити це можна за допомогою вилки.

5. Вийміть пельмені шумівкою, або перекиньте каструлю в дуршлаг.

6. Пересипте пельмені в окрему ємність і додайте вершкове масло.

7. Щоб було смачніше, їжте пельмені зі сметаною або майонезом. Можна додавати різні соуси.

Лайфхаки:

  • Не кидайте заморожені пельмені у холодну воду – як результат вони злипнуться.
  • Щоб не чекати довго закипання води – нагрійте воду в чайнику, а потім перелийте в каструлю.
  • Щоб точно уникнути злипання пельменів – додайте рослинну олію.
  • Для яскравого смаку – варіть пельмені в бульйоні.
  • Їсти пельмені необхідно відразу після варіння.

Цікаві факти про пельмені

Назва страви має фінно-угорські корені, перекладається буквально як “хлібне вухо”. З двох слів – пель (вухо) і нянь (хліб) – виходить пельнянь, яке перетворилося на пельмень.

У Китаї пельмені називають цзяоцзи, у народів Середньої Азії і Кавказу теж є схожі страви – манти, хінкалі, пози.

У 2011 році в одному з китайських ресторанів виготовили пельмень вагою 79 кг, він мав довжину 1,2 м і ширину 0,86 м.

У китайців також є цікава традиція, пов’язана з пельменями. На людину, яка з’їла 2 пельмені, чекає подвійна радість, 3, 6, 9 пельменів – щастя, 4, 5 пельмені – багатий і урожайний рік, а ті, хто примудрявся з’їсти 10 пельменів, – везіння у всьому.

Читайте: Як готувати картоплю фрі – найкращі способи

Раніше Факти ICTV розповідали, як приготувати чіпси за класичним рецептом.

Фотоkaksdelatpravilno.compovar.rupixabay.com.

 

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх