PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

З’явилося морозиво, яке не тане у спеку

Японський кондитер Томіхіса Ота створив морозиво, яке завдяки поліфенолу не тане навіть у 28-градусну спеку.

Аби зробити десерт стійким до високої температури, Томіхіса Ота додав до рецепту поліфенол, який міститься в полуниці, передає Quartz.

Саме завдяки цьому інгредієнту морозиво зберігає форму та не тане у 28-градусну спеку.

– Рідкий поліфенол має властивості, що ускладнюють відділення води та масел, які містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива та уникнути його танення, – пояснив кондитер.

З’явилося морозиво, яке не тане у спеку / 3 фотографии

Читайте: В Італії морозиво назвали на честь Трампа

Дослідники вже перевірили стійкість морозива до високих температур і з’ясували, що десерт може витримати спеку та навіть потік гарячого повітря. До слова, такий зручний літній десерт уже продають у кількох магазинах Японії.

Ми також писали про те, як відрізнити натуральне морозиво від “хімічного”.

Фото: Twitter

Теги: ,
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх