PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Через 30 років світу загрожує дефіцит кави

До 2050 року площа потенційних угідь для кавових плантацій скоротиться на 73-88%, що пов’язано з глобальним потеплінням.

Кава

Про це йдеться в статті на eurekalert.org.

Такі висновки зробили вчені, вперше дослідивши вплив зміни клімату на кавові дерева та їх запилювачів.

Найбільше скоротяться плантації в Нікарагуа, Гондурасі і Венесуелі, при цьому в Мексиці, Колумбії та Коста-Ріці вони навіть збільшаться.

На їхню думку, майже всі території, придатні для вирощування кави в Латинській Америці, стануть занадто теплими або втратять майже всіх важливих запилювачів.

Розрахунки показали, що самі плантації постраждають більше, ніж бджоли. Їх видове різноманіття скоротиться, але запилювачі не зникнуть.

Читайте: З чим пити каву – з цукром чи без

Є і плюси в глобальному потеплінні – врожайність кави в тих районах, де вона ще буде рости, збільшиться на 20%, завдяки рясним опадам, спеці і бджолам, звісно.

Між тим, вчені переконані, що регулярне вживання кави знижує ризик смертності від різних захворювань

Фотоpixabay.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх