До пошуків найсмачнішого морозива підключилися експерти зі снігових лавин

Всесвітньо відома компанія Nestlé досліджує, які зміни відбуваються з морозивом у звичайному побутовому морозильнику.

Всесвітньо відома компанія Nestlé досліджує, які зміни відбуваються з морозивом у звичайному побутовому морозильнику.

У цьому їй допомагає швейцарський Інститут вивчення снігу та лавин. Він надав компанії доступ до унікального рентгенівського томографа. З його допомогою можливо довгий час спостерігати за дрібними частинками морозива за температури від 0 до -20 градусів Цельсія.

Зазвичай томограф використовують для вивчення кристалів льоду – ключового елемента у формування лавини. Nestlé сподівається визначити умови, за яких утворюються і ростуть кристали.

Харчовий гігант хоче створити морозиво, яке може довше зберігатися у холодильнику і не змінювати складу. Адже збільшення кристалів льоду впливає на текстуру морозива і його смак.

Дослідження вже виявило, що кристали формуються в результаті перепадів температури при перевезенні, продажі та зберіганні солодкого продукту.

Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх