PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

До пошуків найсмачнішого морозива підключилися експерти зі снігових лавин

Всесвітньо відома компанія Nestlé досліджує, які зміни відбуваються з морозивом у звичайному побутовому морозильнику.

Всесвітньо відома компанія Nestlé досліджує, які зміни відбуваються з морозивом у звичайному побутовому морозильнику.

У цьому їй допомагає швейцарський Інститут вивчення снігу та лавин. Він надав компанії доступ до унікального рентгенівського томографа. З його допомогою можливо довгий час спостерігати за дрібними частинками морозива за температури від 0 до -20 градусів Цельсія.

Зазвичай томограф використовують для вивчення кристалів льоду – ключового елемента у формування лавини. Nestlé сподівається визначити умови, за яких утворюються і ростуть кристали.

Харчовий гігант хоче створити морозиво, яке може довше зберігатися у холодильнику і не змінювати складу. Адже збільшення кристалів льоду впливає на текстуру морозива і його смак.

Дослідження вже виявило, що кристали формуються в результаті перепадів температури при перевезенні, продажі та зберіганні солодкого продукту.

Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх