Картопля-вбивця: Як правильно обрати, щоб не отруїтися (відео)

Звичайна картопля може призвести до важкого отруєння і навіть вас вбити

Українці не можуть уявити своє життя без картоплі. Жодне застілля не обходиться без неї. Втім, виявляється, що звичайна картопля може призвести до важкого отруєння і навіть вас вбити, передає “Ранок у великому місті”.

Небезпечна речовина – соланін – викликає у людини чимало  розладів, від харчових отруєнь до летальних випадків. Та не поспішайте викидати картоплю на смітник. “Наукою доведено: до отруєння та смерті може призвести вживання близько дев’яти кілограмів сирої картоплі”, – вважає директор інституту рослинництва Максим Мельничук.

А от чого справді треба боятися – так це позеленілої картоплі. На противагу звичайній, її достатньо і ста грамів, щоб нашкодити вашому здоров’ю. Щоб убезпечити себе від отруєння – зберігайте картоплю подалі від сонячних променів, адже саме вони провокують утворення в картоплі шкідливого токсину – соланіну.

Читайте: У Росії хочуть оголосити криміналом секс до шлюбу та подружню зраду (відео)

Та більш за все остерігайтеся не зеленої картоплі, а бульби з білими паростками. “Потрібно вилучати не тільки самі паростки, але й якомога більше тканини навколо них. Адже там знаходиться висока концентрація токсину”, – зазначає інтенсивіст-токсиколог Наталя Волошина.

Будьте уважними до рослин, які вас оточують. Якщо ви запідозрили найменше отруєння – не займайтесь самолікуванням, а одразу звертайтесь до лікаря.


Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх