PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

5 рецептів літніх салатів

Настало літо, а це означає, що вітамінами ми повинні запастися на осінній та зимовий сезони ще з цього періоду. Для цього потрібно вживати якнайбільше корисних, поєднуваних між собою вітамінів.

Настало літо, а це означає, що вітамінами ми повинні запастися на осінній та зимовий сезони ще з цього періоду. Для цього потрібно вживати якнайбільше корисних, поєднуваних між собою вітамінів.

Особливо багаті на вітаміни овочі та зелень. Це: помідори, огірки, болгарський перець, морква, цибуля, буряк, різна зелень: листя салату, кріп, петрушка, шпинат тощо. У цих списках овочів – ціла таблиця Менделєєва.

Пропонуємо рецепти салатів на літній сезон.

Освіжаючий салат «Ніжність»

Інгредієнти:

Салат рукола – 80 г,

Креветки в маринаді – 150 г,

Помідори черрі – 2 -3 шт.,

Стебло селери – 2 шт.,

Подрібнена зелень кропу, петрушки – 0,5 чашки,

Сир пармезан – 3 ст. л.,

Олія виноградних кісточок – 3 ст. л.,

Сік лимона – 2 ст. л.,

Бальзамічний оцет – 1-2 ст. л.,

Перець чорний (за смаком).

Спосіб приготування:

Салат промити і обсушити. Селеру нарізати дрібними шматочками. З’єднати салат, селеру, зелень в мисці.

Для заправки з’єднати олію, сік лимона, бальзамічний оцет і чорний перець. Все збити вінчиком.

Додати до салату тертий сир, заправку і добре все перемішати. Перед тим, як подати на стіл, додайте в салат креветки і шматочки помідора.

Салат “Липневий полудень”

Інгредієнти:

Салат Айсберг – 0,5 качана,

Креветки (варено-морожені) – 300 г,

Перець солодкий – 1 шт.,

Огірки свіжі – 2 шт.,

Морква – 1 шт.,

Зелень кропу – 0,5 пучка,

Олія рослинна – 3 ст. ложки,

Соєвий соус – 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Відварити креветки, дати їм охолонути і нехай постоять, поки не обсушаться. Тоненько нарізати моркву й огірки.

Листя салату і жовтий перець нашаткувати, з’єднати з морквою, огірками, все разом перемішати.

Для заправки салату необхідно з’єднати олію і соєвий соус, це додасть кисло-солоного смаку. Потім полити нею салат.

Прикрасити салат креветками і подрібненою зеленню кропу.

Салат «Здоров’я»

Інгредієнти:

Капуста білокачанна – 300 г,

Яблуко – 2 шт.,

Селера черешкова – 3 стебла,

Лимон – 0,5 шт.,

Зелень кропу,

Цукор – щіпка,

Олія рослинна,

Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Капусту і селеру нарізати тонко, яблука очистити і нарізати соломкою. З лимона вичавити сік і полити яблука.

Капусту викласти в салатник, трохи посолити і додати цукор. Перемішати.

До всього ще додати дрібну зелень кропу. Полити олією і перемішати.

Салат «Елегія»

Інгредієнти:

Салатна суміш – 1 тарілка,

Морква – 150 г,

Фісташки – 1 ст. ложка,

Лимон – 0,5 шт.,

Олія оливкова – 2 ст. ложки,

Мед рідкий – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Моркву нарізати тонкими скибочками за допомогою овочерізки. Підсмажити на сковороді в невеликій кількості олії 5-10 хвилин.Для соусу з’єднати лимонний сік, масло і мед, збивати до утворення густого соусу.

У мисці з’єднати салатні листя (червоний і зелений латук, корн, рукола) і моркву, полити соусом і перемішати. Наприкінці посипати салат фісташками.

Зелений салат з тофу

Інгредієнти:

Тофу – це соєвий сир, корисний продукт.

Листя салату – 0,5 пучка,

Тофу – 150 г,

Гриби солоні (мариновані) – 200 г,

Цибулю зелений – 50 р,

Кріп – 1 пучок,

Петрушка – 1 пучок,

Насіння соняшнику – 2 ст. ложки,

Бальзамічний оцет – 2 ст. ложки,

Олія оливкова – 3-4 ст. ложки,

Часник молодий – 2-3 зубчики,

Перець чорний.

Спосіб приготування:

Листя салату нарізати великими шматками. Зелень розкришити. Листя салату викласти на 3 порційні тарілки.

Зелень перемішати в мисці, додати гриби і подрібнений часник. Дрібні гриби можна покласти цілими, великі – розрізати на 2-4 частини. Добре перемішати і викласти суміш на листя салату.

Для соусу з’єднати бальзамічний оцет, масло і чорний перець. Добре збити вінчиком.

Тофу нарізати на середні кубики за допомогою мокрого ножа, щоб кубики вийшли рівними і акуратними. Викласти тофу на салат. Полити салат приготовленим соусом.

Посипати салат насінням соняшнику.

Читайте також: Рецепт Мімози

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх