5 десертів з полуниці

Полуниця – перша літня ягода, яка дає відчуття, що настала найпрекрасніша і найбажаніша пора року

Полуниця – перша літня ягода, яка дає відчуття, що настала найпрекрасніша і найбажаніша пора року.

Вона не тільки смачна, красива і ароматна, але ще й корисна. А за вмістом вітамінів полуниця поступається лише чорній смородині і порівнюється з лимоном. Тому, коли настає полуничний сезон, важливо наїстися її вдосталь.

«Факти» підібрали кілька простих і дуже швидких десертів з полуниці.

1. Десерт з полуниці з печивом

Інгредієнти:

– полуниця;

– солодке печиво;

– жирні вершки;

– сметана;

– згущене молоко;

– карамельний або будь-який інший сироп;

– листя м’яти.

Приготування:

Подрібнюємо печиво і додаємо до нього трохи згущеного молока, перемішуємо. Сметану змішуємо з вершками і збиваємо. Ягоди розрізаємо на середні шматочки. Тепер в прозорі порційні ємності укладаємо шарами: суміш крихт з печива і згущеного молока, суміш сметани з вершками, шматочки ягід. Повторюємо шари двічі. Зверху прикрашаємо листям м’яти. Цей десерт краще їсти охолодженим, тому ставимо його в холодильник на 1 годину. Потім дістаємо і поливаємо сиропом.

2. Сорбе з полуниці

Інгредієнти:

– цукор (70 г);

– лимонний сік (1 столова ложка);

– вода (1 столова ложка);

– полуниця (600 г, можна заморожену).

Приготування:

Свіжу полуницю очистіть, помийте, просушіть і заморозьте. У воду додайте цукор, лимонний сік і, довівши до кипіння, варіть, помішуючи, 1 хвилину, поки цукор не розчиниться. Подрібніть в блендері заморожену полуницю з цукровим сиропом. Перекладіть у формочки і поставте в морозилку на 3 години.

3. Роли з полуницею

Інгредієнти:

– млинці готові (4 штуки);

– густа сметана (100 г);

– згущене молоко (0,5 банки);

– один банан;

– полуниця (за смаком).

Приготування:

Змішайте сметану зі згущеним молоком. Розріжте банан і полуницю уздовж на 4 частини. Кожен млинець змастіть сметанним кремом. Покладіть на млинець по одній часточці банана. Уздовж банана викладіть полуницю. Загорніть млинці в рулети. Поставте на 1 годину в холодильник. При подачі розріжте млинці на шматочки однакового розміру і полийте кремом.

4. Полуничний баварський крем

Інгредієнти на 4 порції:

– полуниці (100 г);

– м’якоть дині (120 г);

– цукор (35 г);

– полуничний йогурт (125 мл);

– свіжовичавлений апельсиновий сік (70 мл);

– листовий желатин (15 г);

– натуральний йогурт (1 баночка);

– листочки м’яти і ягоди для прикраси.

Приготування:

У блендері зробіть пюре з полуниці і дині. Перелийте отримане пюре в каструлю і додайте цукор. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні близько 5 хвилин. Зніміть пінку. Замочіть желатин в холодній воді на 10 хвилин, потім відіжміть його і розчиніть в гарячому апельсиновому соку. Відразу ж додайте розчинений желатин в гаряче фруктове пюре. Злегка все остудіть і додайте полуничний йогурт. Добре перемішайте отриманий крем. Креманки (4 по 100 мл) обполосніть холодною водою і налийте в них крем. Поставте в холодильник годин на 5, а краще на ніч. Подайте з натуральним йогуртом, шматочками полуниці і листочками м’яти.

5. Самбук з полуниці

Інгредієнти:

– полуниця (2 склянки);

– яєчний білок з двох яєць;

– цукор (4 столові ложки);

– желатин (1 столова ложка);

– ягоди і м’ята для прикраси.

Приготування:

Желатин залийте в сотейнику 0,5 склянки холодної кип’яченої води, залиште на 20 хвилин. Полуницю промийте і просушіть. Покладіть в блендер, всипте 3 ст. л. цукру і подрібніть до стану пюре. У великій мисці збийте білки з цукром в міцну піну. Сотейник з набряклим желатином поставте на плиту. Підігрійте (але не кип’ятіть), помішуючи, на слабкому вогні до повного розчинення желатину. Дайте трохи охолонути. Змішайте збиті білки з полуничним пюре в однорідну масу. Тонкою цівкою влийте теплий желатин, акуратно перемішайте. Розкладіть самбук у високі склянки, дайте охолонути до кімнатної температури. Потім поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб десерт застиг. Прикрасьте самбук листям м’яти та ягодами.

Фото: eda.2k.ua, irzhitalk.ru, socrecepty.ru.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх