PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Картоплю фрі знешкодили норвезькі вчені

Норвезькі вчені розробили спосіб знешкодити картоплю фрі та інші смажені продукти, які вважаються шкідливими для здоров’я, повідомляють іноземні ЗМІ.

Норвезькі вчені розробили спосіб знешкодити картоплю фрі та інші смажені продукти, які вважаються шкідливими для здоров’я, повідомляють іноземні ЗМІ.

Ще у 2002-му році вчені із Стокгольмського університету виявили акриламід – канцероген і токсин, що міститься у смаженій їжі.

Через 10 років норвезькі вчені розробили спосіб знешкодити картоплю фрі, та інші смажені продукти, позбавивши їх акриламіду.

Суть методу полягає у використанні кисломолочних бактерій, які видаляють цукор з поверхні смажених в олії картопляних продуктів. Проведені норвежцями випробування показали, що перебування картоплі у ванні з кисломолочними бактеріями протягом 10-15 хв. істотно знижує рівень вмісту акриламіду.

За твердженням розробників, їх метод дозволяє на 90% позбавити від акриламіду картопляні продукти, що готуються в промислових умовах.

Зазначимо, що кисломолочні бактерії широко застосовуються в харчовій промисловості вже більше 20 років. На додаток до здатності запобігати виникненню інших шкідливих бактерій вони сприяють продовженню терміну придатності продуктів, покращують їх смак і поживний склад. // УНН

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх