Сир та яйця врятують від діабету

Скандинавські дослідники під час двох досліджень з’ясували, що для профілактики діабету другого типу слід споживати яйця не рідше, ніж через день.  

Скандинавські дослідники під час двох досліджень з’ясували, що для профілактики діабету другого типу слід споживати яйця не рідше, ніж через день. Це допоможе знизити ризик розвитку цієї недуги на третину.

Читайте: Як омолодити мозок на 11 років

Крім того, аналогічні перевагами для здоров’я мають молочні продукти з високим вмістом жиру, такі як сир, пише Ivona.

Науковці протягом 20 років спостерігали 2300 чоловіків віком 42-60 років, відстежуючи їхній раціон, спосіб життя і стан здоров’я. За цей період діабет вразив 430 чоловіків. Проаналізувавши їхні харчові звички, дослідники відзначили, що ці випробовувані рідко споживали яйця – не більше одного на тиждень. У тих же, хто споживав близько чотирьох яєць на тиждень, ризик розвитку діабету другого типу знижувався на 37%.

Варто також зазначити, що навіть коли фахівці враховували інші чинники, пов’язані з дієтою і способом життя, зв’язок між споживанням яєць і розвитком діабету все одно зберігався. 

Дослідники вважають, що секрет у високому вмісті в яйцях поживних речовин, які допомагають зменшити запалювальні процеси в організмі, а також сприяють засвоєнню глюкози.

Результати обох робіт опубліковані в Американському журналі клінічного харчування.

Фото: pixabay.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх