5 порад, як відрізнити справжній сир від підробки (відео)

Відрізнити справжній сир від підробки дуже легко

Твердий, глазурований, плавлений чи навіть з пліснявою для гурманів. Видів сиру сьогодні існує чимало, проте найпопулярнішим в Україні є голландський та російський. А, як відомо, чим більший попит, тим частіше виникає спокуса підробити цей продукт, передає “Ранок у великому місті”.

За стандартами голландський та російський сири повинні дозрівати після приготування 2 місяці – лише тоді вони матимуть правильний смак та колір. Та навіщо так довго чекати, якщо можна просто замінити тваринний жир на рослинний – і отримати майже схожий сирний продукт.

Читайте: У Києві пройшов концерт пам’яті Андрія Кузьменка (відео, фото)

Втім,  відрізнити справжній сир від підробки дуже легко. По-перше, зверніть увагу на смак. Справжній голландський сир повинен бути трохи гострим, з яскраво вираженим молочним ароматом. Крім того, колір у будь-якого натурального сиру не може бути насичено жовтим, а тим паче оранжевим.

Підробку видадуть і кількість та розмір дірочок у сирі. Так, голландський на зрізі повинен мати не більше 4-5 дірок середнього розміру. У російського ж сиру  дірочки досить дрібні і численні

Крім того, завжди звертайте увагу на консистенцію. Вона має бути однорідною, незалежно від сорту сиру.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх