PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як, коли і чому алкоголь стане корисним

Китайські вчені з Інституту проблем харчування в Шанхаї виявили ген PPP1r3G, який допомагає перетворювати алкоголь в глікоген, а не в жир, що робить його корисним для печінки.

Китайські вчені з Інституту проблем харчування в Шанхаї виявили ген PPP1r3G, який допомагає перетворювати алкоголь в глікоген, а не в жир, що робить його корисним для печінки.

Вони стверджують, що ген PPP1r3G присутній як у людини, так і у тварин, пише zn.ua з посиланням на hi-news.ru.

Під час експериментів на лабораторних щурах учені виявили, що посилення активності гена PPP1r3G перетворює алкоголь в глікоген, який значно знижує накопичення жиру в печінці.

Результати даного дослідження вже опубліковані в науковому журналі Journal of Lipid Research.

«Результати дослідження дають нам можливість по-новому поглянути на проблему вживання алкоголю. Зроблене відкриття може привести до розробки нових ліків, здатних зменшити негативний вплив алкоголю на організм», – розповів автор дослідження, професор Чен Ян.

Відзначається, що глікоген, який є складним вуглеводом, виступає в ролі джерела енергії. Він набагато чистіший за жири і відкладається в основному в печінці та м’язах.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх