PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

ГМО не вбиває – вчені

У США опублікували  офіційну доповідь про ГМО продукти з генетично модифікованих культур не тільки не шкідливі, але можуть бути корисними для людини.

Продукти з генетично модифікованих культур не тільки не шкідливі, але можуть бути корисними для людини, йдеться в доповіді Національних академій наук, техніки і медицини США повідомляє сайт N+1.

Доповідь зробили за підсумками роботи спеціально створеної комісії. Її члени вивчили доступну літературу з питання, опитали 80 експертів з різних областей, проаналізували понад 900 наукових робіт та ознайомилися з більш ніж 700 коментарями представників громадськості. Документ рецензували 26 незалежних експертів. 

Зібрані за 20 років використання ГМ-культур дані свідчать про відсутність їх великомасштабного ефекту на здоров’я людей і худоби. Зростання числа випадків онкологічними та іншими захворюваннями немає. А продукти зі злаків, стійких до комах, менше забруднені інсектицидами.

Читайте: Розкрили таємницю алкоголізму

ГМ-культури загалом приносять більше врожаю та доходу, а на різноманітність рослин і комах ці культури не впливають. У рідкісних випадках додані гени, як і власні, горизонтально переходять до сусідніх рослин, однак ніякої шкоди від цього виявлено не було.

Як говориться в доповіді, в даний час використовуються два типу ГМ-культур: стійкі до комах (вони містять гени бактерії Bacillus thuringiensis) і до гербіцидів, знищує бур’яни.

До слова, ізраїльські вчені навчилися штучно продовжувати свіжість банана

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх