PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Овоч, який вбиває рак

Поживні речовини, що містяться у приготовлених помідорах, сповільнюють зріст і навіть вбивають ракові клітини.

До таких висновків дійшли вчені з Університету Портсмута, пише Ks.ridna.

Фахівці дослідили корисні властивості лікопіну, що міститься у помідорах. З’ясувалося, що ця речовина не лише насичує томат червоним кольором, а й впливає на здатність ракових пухлин рости та розмножуватися.

Попри те, що лікопін міститься у багатьох червоних фруктах і овочах, найбільша його концентрація спостерігається у помідорах. Більше того, саме при переробці томатів речовина стає максимально біологічно активною.

Читайте: Вчені лікуватимуть рак спермою

Поки спостереження здійснювалися в лабораторних умовах, однак зараз вчені планують перевірити вплив лікопіну на пацієнтів, які страждають від раку простати.

Раніше нейробіологи виявили незвичайне антитіло, що пригнічує ріст ракових пухлин.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх