PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Які продукти вбивають рак – список

Для профілактики онкологічних захворювань важливо включити до свого раціону продукти червоного або помаранчевого кольору.

Спеціально для Ранку у великому місті ці продукти назвав хірург-онколог Валерій Валецький.

Помідори

У ході дослідження, проведеного в Гарварді, з’ясувалося, що ті, хто вживав томатний соус або приготовані помідори більше 4 разів на місяць, знижували ризик раку простати на 50%.

– Помідори містять лікопен. Він є найсильнішим природним антиоксидантом, – зазначив Валецький.

Брюссельська капуста

Цей овоч підвищує активність кров’яних клітин людини, завдяки чому організм краще протистоїть онкозахворюванням.

Чорна смородина

Ягоди чорної смородини містять вітаміни В, Р, провітамін А, вітамін групи К, каротин. Також вона багата на калій, фосфор і залізо. Саме тому чорна смородина має властивість попереджати ракові захворювання.

Ожина

Ця ягода містить багато антиоксидантів (речовин, які нейтралізують ракові клітини), а також пігменту антоціанину, який дає темно-бордовий колір ягоді. Цей пігмент, як довели вчені, перешкоджає розвитку раку товстої кишки.

Лохина

Речовини, що входять до складу лохини, здатні протидіяти раку кишечника. Основний компонент цих ягід – птеростільбен, який є також натуральним антиоксидантом.

Апельсини

Цитрусові (лимони, апельсини, грейпфрути) містять багато лимонена – з’єднання, яке стимулює роботу лімфоцитів. А саме лімфоцити борються з певними типами раку.

Банани

Повністю дозрілі банани з почорнілою шкіркою або насиченого жовтого кольору з чорними плямами активують захисні клітини імунної системи.

Червоне вино

Червоне вино містить ресвератрол, який пригнічує ріст ракових клітин і є потужним антиоксидантом. Цей компонент міститься, як правило, в шкірці винограду.

Лікарі рекомендують 200-600 мкг ресвератролу на день. А в 225 мл червоного вина міститься близько 640 мкг ресвератролу.

Онколог радить для більшого ефекту поєднувати сухе червоне вино з продуктами, названими вище, а також знати міру.

Читайте: Хто заразив людей лейкемією

Нагадаємо, українські вчені, що працюють на полярній станції Академік Вернадський у Антарктиді, створили ліки, які допомагають побороти рак на четвертій стадії.

Фото: pixabay.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх