PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

У світі почався смачний флешмоб Eat Local Challenge

Міжнародна організація Slow Food розпочала в Україні та інших країнах світу флешмоб Eat Local Challenge, який протидіє гастрономічній глобалізації та культу швидкого харчування.

Люди рідко замислюються про те, наскільки далеко була вироблена їжа, яку купують або як багато кілометрів вона подолала, щоб потрапити до столу.

До того ж, продукти втрачають вітаміни дорогою та забирають велику кількість грошей на доставку.

Щоб привернути увагу до важливості місцевих продуктів, Slow Food оголосив флешмоб Eat Local Challenge у нашій та багатьох інших країнах світу.

– Ми запрошуємо всіх приєднатися до Eat Local Challenge й відкривати для себе смаки свого регіону (овочі, сири, рибу, хліб тощо) та ділитися цими відкриттями з іншими. Можливо, хтось зможе хоча б на деякий час повністю перейти на місцеві продукти — такі історії успіху ми будемо з радістю розповсюджувати!, — коментує Юлія Пітенко, лідер руху Slow Food в Україні.

Учасники флешмобу таким чином підтримають невеликих місцевих виробників і фермерів, допоможуть зменшити вплив на навколишнє середовище та розвиватимуть важливі зв’язки всередині громади.

Slow Food пропонує учасникам флешмобу публікувати на сторінці SLOW FOOD UKRAINE у Facebook дописи з фото, які мають відношення до локальної їжі, — вирощеної або виробленої в тому ж регіоні чи місцевості, де мешкає споживач. Дописи слід супроводжувати хештегами #eatlocalchallenge, #slowfood, #supportlocal, #slowfoodukraine.

До слова, для учасників Slow Food готує приємні сюрпризи та призи.

Читайте: Качана каша – унікальна вже 300 років. З чого готують та де спробувати

Slow Food – міжнародна громадська екогастрономічна організація, яка налічує понад 100 тис. прихильників у більш ніж 160 країнах, серед яких й Україна. Діяльність Slow Food спрямована на захист біорізноманіття, гастрономічну освіту і забезпечення безпосереднього зв’язку між виробниками та кінцевими споживачами продуктів харчування.

Рух Slow Food виник в Італії в 1989 році у відповідь на культ швидкого харчування і зростаючий темп життя. Він став реакцією на розмиття місцевих традицій харчування і втрату інтересу людей до того, що вони їдять, звідки привозять продукти і як наш гастрономічний вибір впливає на навколишній світ.

Нагадаємо, раніше Факти ICTV писали про карпатський йогурт, який ми могли втратити.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх