PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Який продукт призводить до діабету

Люди, що активно вживають червоне м’ясо, на 23% частіше стикаються з діабетом другого типу в порівнянні з тими, хто його не вживає або вживає дуже мало.

диабет

Про це повідомляє newsyou.info.

Часте вживання курки збільшує ризик діабету на 15%, а ось риба або інші морепродукти небезпеки діабету не підвищують.

На думку авторів дослідження, м’ясо збільшує ризик діабету другого типу, оскільки містить збагачені залізом компоненти, а також інші хімічні речовини, що підвищують вразливість людини перед діабетом.

Такі висновки дослідники з Duke-NUS Medical School в Сінгапурі зробили на основі аналізу даних по 63 257 дорослих людях у ​​віці від 45 до 74 років. Спостереження за ними тривали протягом 5 років.

Читайте: Обережно! Ці продукти провокують втрату свідомості

Основну небезпеку у м’ясі для здоров’я людини представляє компонент гем. Втім, до цих пір неясно, яким чином гем впливає на розвиток діабету.

Вчені підкреслюють, що зовсім відмовлятися від вживання м’яса не слід, потрібно лише знизити його щоденне вживання у раціоні. Особливо це стосується червоного м’яса.

Крім того, не слід забувати про продукти, які знижують ризик діабету:

1) Рослинні джерела білка (горіхи, боби)
2) Молочні продукти
3) Шоколад
4) Какао

Нагадаємо, канадські вчені довели, що поєднання фастфуду та кави може підвищити рівень цукру в крові людини до критичних показників.

Теги:
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх