PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Молоко чи підробка? Як купити натуральний продукт та що пропонують у супермаркетах

Журналісти Фактів тижня спробували протестувати, а чим органічні продукти відрізняються від інших.

Взяли три зразки молока — одне органічне, інше від великого молокозаводу і третє — домашнє.

Останній зразок найбільше здивував експертів інституту продовольчих ресурсів.

– У бабусиному молоці було надто мало бактерій, загальний рівень бактеріальної забрудненості був досить низьким. Але причиною цього може бути те, що бабуся або добре доїла, або вона така хороша, що могла додавати щось туди, – коментує завідувачка відділу молочних продуктів Інституту продовольчих ресурсів Ірина Романчук.

Додавати можна багато чого, наприклад, перекис водню.

Цікавими й були показники так званих омега-кислот. Деякі науковці вважають ці жирні кислоти корисними для розумового розвитку дітей.

– Результати досліджень показали, що молоко від органічного виробника і від великого виробника мають несуттєві коливання кількості омега кислот, а наприклад, молоко від бабусі має вміст омега кислот більший, – говорить Ірина.

Довести користь для людини органічних продуктів поки не вдалось. Науковці ще працюють в цьому напрямку.

Дивіться: Вивіски, меню та афіші українською. Інспекція київських кав’ярень

Зрозуміло, що хімії, різних консервантів та барвників там точно не повинно бути.

Також достеменно відомо, що органіка позитивно впливає на довкілля.

До слова, раніше Факти ICTV писали, які українські харчі ми експортуємо в Європу.

Теги: ,
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх