PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як продовжити життя – вчені назвали головну умову

Незначні зміни в раціоні можуть продовжити життя в довгостроковій перспективі.

здоровый рацион

Про це йдеться у статті вчених, опублікованій в журналі New England Journal of Medicine.

Фахівці проаналізували зв’язок між змінами в дієті у 74 тисяч дорослих людей протягом 12-річного періоду (1986-1998 роки) і ризиком смерті в наступні 12 років (1998-2010 роки). Якість дієти оцінювалося за відносною кількістю здорової їжі, що вживається людиною (цільні зерна, овочі, фрукти, риба).

ЧитайтеЕко-продукція чи обман – як відрізнити справжній органічний продукт від підробки?

Виявилося, що збільшення показників якості раціону на 20% зменшувало ризик передчасної смерті на 8-17%, а зниження якості збільшувало її ймовірність на 6-12%.

Навіть ті люди, хто вів нездоровий спосіб життя, але став вживати більше здорової їжі, в середньому жили довше за тих, хто не зраджував своїм звичкам.

Нагадаємо, раніше Факти ICTV писали про продукт, який викликає найбільше проблем зі здоров’ям.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх