PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Головна причина ожиріння

Американські біохіміки встановили, що схильність до надмірної ваги може бути пов’язана зі специфічною мутацією внутрішньоклітинних білків.

Прес-реліз дослідження опубліковано на сайті університету Д’юка, пише РИА Новости.

Під час експериментів над лабораторними мишами вчені з’ясували, що особини-носії одного з варіантів гена анкірин-B значно швидше набирали зайву вагу. Цей ген, за словами фахівців, регулює роботу білка Glut4, який, у свою чергу, визначає інтенсивність засвоєння глюкози жировими клітинами як у гризунів, так і у людини.

Читайте: Як худнути уві сні: Топ-5 напоїв на вечір

– Ми вважаємо, що цей ген допомагав нашим предкам зберігати енергію в голодні часи. Але тепер, коли ми не відчуваємо браку в їжі, ця мутація анкірина може перетворити ожиріння в епідемію, – заявив професор біохімії Джордж Геллер.

До слова, інші вчені визначили, що розвиток ожиріння значно підвищує ймовірність розвитку одразу дев’яти форм раку.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх