PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Вчені назвали страшну причину постійної печії

Печія може бути ознакою такої небезпечної хвороби, як рак.

Британські вчені відзначають, що якщо печія супроводжує людину після кожного прийому їжі, і це зберігається протягом тривалого часу, то не зайвим буде пройти дослідження у гастроентеролога.

Що таке печія?

Печія – це відчуття дискомфорту або відчуття жару, печіння за грудиною, що поширюється догори від епігастральної  області до стравоходу. Поява печії відбувається періодично, в основному через годину після їжі, особливо якщо їжа була дуже гостра. Рідше вона виникає під час фізичного навантаження, при нахилі тіла або у горизонтальному положенні.

Ознаки раку стравоходу або шлунка:

  • періодичні розлади шлунку протягом трьох і більше тижнів;
  • відчуття застрявання їжі у горлі при ковтанні;
  • втрата ваги без видимих ​​причин;
  • здуття живота і часта відрижка;
  • відчуття ситості, що приходить дуже швидко після початку прийому їжі;
  • нудота або блювота;
  • біль або дискомфорт у верхній частині живота.

За словами лікаря-експерта Віктора Литвиненка, за статистикою, якщо печія виникає частіше ніж раз на тиждень, шанс отримати злоякісне новоутворення збільшується у 10 разів.

Читайте: Рання сивина у чоловіків – ознака небезпечної хвороби

До речі, раніше ми писали про п’ять небезпечних побутових предметів, які викликають рак.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх