PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Китайці варять яйця у сечі незайманих хлопчиків

Аромат цих варених яєць ви навряд чи з чимось сплутаєте.

Аромат цих варених яєць ви навряд чи з чимось сплутаєте.

На вулицях східного Китаю продають яйця зготовлені за старовинним народним рецептом. Їх вимочують і варять у сечі незайманих хлопчиків, переважно віком до 10 років.

Для жителів провінції Чжецзян блюдо стало улюбленим весняним делікатесом.

Яйця вимочені у сечі ще й дуже корисні. Вони попереджають сонячний удар, знижують температуру тіла, покращують кровообіг та тонізують.

На приготування делікатесу йде цілий день. Спочатку потрібно зібрати сечу з хлопчачих туалетів. Потім яйця у ній вимочують і варять. Після цього з них знімають шкаралупу і знову опускають у сечу. Вони мають настоюватися ще кілька годин.

Китайські медики по-різному відгукуються про ефект яєць на здоров’я. Деякі спеціалісти не рекомендують вживати делікатес з санітарних причин.

Однак це не зупинило місцевий уряд від проголошення блюда безцінною культурною спадщиною регіону.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх