Російські вчені навчилися робити мармелад із риб’ячої луски

Винахід допоможе екології.

Вчені з Калінінградського державного технічного університету (КДТУ) розробили технологію виготовлення мармеладу і будь-якого виду желе з відходів рибопереробки.

Про це повідомляє ІА «My Time».

«Вперше в країні, та й мабуть, і в світі нам вдалося розробити новий вид жилейного біопродукту, який виходить із вторинних відходів рибопереробки. В тому числі, і з луски. Це наукове відкриття має велике значення для розвитку харчової промисловості. Вона отримує новий вид натурального продукту, який можна використовувати в різних галузях виробництва продуктів харчування», – заявила професор, доктор технічних наук КДТУ Ольга Мезенова.

За її словами, викладачі та аспіранти кафедри харчових біотехнологій своїм відкриттям вирішили й іншу проблему, яка гостро стоїть перед підприємствами, що займаються рибопереробкою – екологічну.

Справа в тому, що в результаті переробки риби до 50% її ваги йде у відходи, які називаються вторинною сировиною. На даний час підприємства практично не використовують його у виробництві і вивозять на звалища.

«Тому тепер переробники риби зможуть практично повністю використовувати її для виробництва нового виду біопродукту», – зазначила Мезенова.

Вона також повідомила, що зараз розробники нової технології оформляють патент на даний винахід. У КДТУ впевнені, що незабаром воно буде затребуване на рибопереробних підприємствах Росії.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх