Фестиваль домашнього вина: У Мукачеве можна скуштувати білий глінтвейн

Майже 100 найкращих виноробів Закарпаття привезли на свято хорошого настрою понад 50 оригінальних сортів вина. 

На три дні закарпатське місто Мукачеве перетворилося на столицю вина. Тут у вісімнадцяте пройшов фестиваль сонячного напою «Червене вино».

П’янкий трунок на святі – на будь-який смак. Вино біле, червоне та рожеве, сухе, десертне і напівсолодке. Та у зимові морози найбільший попит на глінтвейн. У кожного винороба – свій секрет.

Цьогорічна новинка Олександра Ковача — білий глінтвейн. У напою – неповторний смак завдяки купажу білих вин, меду та спецій.

«Це вино, яке здобрюється різними травами, приправами, медом, коньяком, ромом, кожен на свій смак. У мене, як правило, це – медово-коньячний, плюс палітра приправ. У першу чергу, це – кориця, гвоздика», – розповідає приватний винороб.

На святі вина – сотні туристів з усіх куточків України та закордону. Гості у захваті від смаку та аромату напоїв, виготовлених виноробами у домашніх умовах. До речі, дегустація вина – безкоштовна.

Один літр п’янкого трунку винороби продають за ціною від 20 до 120 гривень. Найдорожче – витримане, авторське. Та догодити гостям – неважко.

Головне – виготовити добре вино, переконує винороб Іван Данча. Врожай винограду був хорошим. Напою виробив 2,5 тисячі літрів. На фестиваль привіз 9 сортів. Більшість – білі сухі, якими славиться Закарпаття.

«Я – ціла фірма в одному обличчі. Обрізка винограднику і переробка винограду – я можу все контролювати сам. Приходять люди і куштують оригінальні вина. Кожне вино має свій нюанс, оригінальність. І от за рахунок цього піднімається імідж Закарпаття в цілому», – каже Данч.

Журі фестивалю підбило підсумки. Найкращими домашніми винами визнали трунки Василя Лендьєла, Василя Анталовського та Павла Мешкулинця. Переможцям подарували коня, теля та овечку.

//Світлана Ковбиця, «ФАКТИ», ICTV

Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх