Гнилі харчі: чим годують мобілізованих у Харкові? (відео)

Журналісти «Дістало!» проникли у військову частину Харкова і дізналися усі жахливі таємниці. 

Умови життя у військових частинах – як у готелі мінус п’ять зірок. Те, що відбувається в українській армії, тягне на кілька років тюрми для командирів та їхніх вищих начальників, які усе це покривають. Журналісти «Дістало!» проникли у військову частину Харкова і дізналися усі жахливі таємниці.

Мобілізований блогер і громадський активіст із Дніпропетровська В’ячеслав Поїздник створив серія міні-трилерів «Будні українського солдата». Місце дії – військова частина на Чернігівщині. Журналістів вразила сцена вечері, яку сам автор назвав відразливим словом «блювотина».

Нудотне меню приправлене навколишньою розрухою, пияцтвом і байдиками. Хоча такі картини притаманні не всім військовим частинам, але вони і не поодинокі. Солдатські бунти, коли терпіти безлад і свавілля командирів вже немає сил, спалахують від Львова до Харкова. Але бунти нічого зробити не можуть.

Журналісти «Дістало!» вирушили на Харківщину – до тієї учебки, де гвардійців готують до відправки на передову. Говорити з рядовими служивими нам категорично заборонили – натомість, начальство викликало міліцію…

Однак навіть той мізер, який ми змогли відзняти, попри пильний нагляд, – вражає кричущою вбогістю і безладом. Те, що десь поряд зберігають продукти харчування, нам підказав задушливий аромат та рій мух. Зморщена та гнила картопля, на яку навіть неможливо дивитися, вже відібрана для солдатського котла. Технологія селекції бульби для армії така: її спочатку сушать на сонці, а потім кілька разів перебирають.

Хлопці з роти швидкого реагування харчуватися у такій їдальні не ризикують, готують самі – продукти купують за свої гроші.

Проти командування частини виступило 60 мобілізованих. Знімальна група «Дістало!» стала свідком імпровізованої очної ставки між начальством і рядовими.

Євгенія Моторевська, «Дістало!».

Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх