PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Ківі, що витримує 27 градусів морозу, вивів українець

Українські ківі переносять морози до мінус 27 і можуть рости у різних регіонах України.

Морозостійкі ківі вивів біолог із Закарпаття. Лише з одного куща збирають 25-30 кілограмів фруктів, повідомляє 24 канал.

Селекцією українського сорту ківі закарпатець Генріх Стратон займався кілька років. Плоди вийшли соковими та солодкими, а ще — адаптованими до української зими. Переносять морози до мінус 27 і можуть рости у різних регіонах України.

Читайте: Кримські магазини відмовляються від молока з Росії

Український ківі росте у відкритому ґрунті, схоже на виноград. Ростуть саджанці швидко – до 2 метрів за сезон, а перший врожай починають давати вже за три роки. 

Фото: Вікіпедія

Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх