Іноземний бізнес набирає обертів в Україні (ВІДЕО)

Нідерландські підприємці на Львівщині вирощують зелень. Створив теплицю ще рік тому фермер Майкл Хондерс, вклавши у бізнес власні кошти – понад 2 мільйони євро. 

Нідерландські підприємці на Львівщині вирощують зелень. Створив теплицю ще рік тому фермер Майкл Хондерс, вклавши у бізнес власні кошти – понад 2 мільйони євро. 

 А на роботу фермер запросив українських агрономів. Територія засадження поки невелика – всього 35 соток. Але завдяки особливим технологіям лише за минулий рік вдалося виростити понад мільйон кущів салату.

У теплиці агрономи зелень саджають весь рік. Адже, приміром, салат вирощують не у відкритому ґрунті, як зазвичай в Україні, а на воді. Усе за новітнім нідерландським зразком. 

Читайте: Українці відпочивають по-новому: прибирають і за себе, і за інших

Контейнери з паростками працівники розміщують у спеціальному басейні. Коли рослини трохи підростуть, їх пересаджують у більші ємності. Відтак на воді салат дозріває майже 3 тижні. 

Теплицю нідерландці спорудили теж сучасну – тут температуру і вологість контролює комп’ютер. Тож у таких сприятливих умовах зелень росте швидше. Здебільшого у парнику саджають салат, а ще намагаються культивувати руколу та деякі пряні трави. 

На іноземній овочевій фермі працює п’ятнадцять місцевих селян. Заробітна плата вища за середню українську – більш ніж 4 тисячі гривень. Та й бюджет нідерландці поповнюють справно: за минулий рік сплатили понад мільйон гривень податку. 

Фермери кажуть, на експорт свою продукцію не вивозять – виробництво замале. Свіжий салат постачають на полиці місцевих магазинів та до львівських ресторацій. 

А на Хмельниччині урожай вирощують за допомогою дронів та іноземних агрегатів.

 

 

 

Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх