PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Як приготування смаженої їжі впливає на погоду

Вчені з’ясували, що приготування жирної та смаженої їжі впливає на погоду, а саме на засвоєння вологи в атмосфері.

Такого висновку дійшли британські хіміки.

Але до яких наслідків це призводить, вони поки не з’ясували, повідомляє журнал Nature Communications.

Вчені провели лабораторний експеримент з солоною водою і олеїновою кислотою та виявили, що молекули у їх краплях з’єднуються у кристалічні решітки, здатні вбирати вологу.

Автори експерименту припускають, що ці частинки істотно впливають на погоду: проникаючи у повітря через вікна або витяжки, вони притягують вологу та сприяють появі хмар.

Читайте: Природний апокаліпсис 2018: яка небезпека сколихне Землю

До речі, раніше ми писали про найнебезпечніший побутовий засіб на кухні.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка