PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Бюджетні рецепти на Новий рік 2018

Новорічний стіл у рік Жовтого земляного собаки повинен бути не тільки ситним, але й виглядати апетитно! Господарю 2018 року найбільше сподобається м’ясо. Але що приготувати, якщо бюджет обмежений?

Факти ICTV підібрали у мережі кілька оригінальних рецептів основних страв та закусок, які сподобаються не лише гостям, але й вашому гаманцю.

ЧитайтеСхуднути до Нового року – мінус 10 кг за місяць

Запіканка з гарбузом і м’ясом

Складові:

– м’ясо (свинина або яловичина);

– гарбуз;

– картопля;

– сметана;

– часник і цибуля;

– сіль, перець, приправи за смаком.

Приготування:

Пропорції м’яса, гарбуза і картоплі повинні бути приблизно 1: 1: 1.

Для приготування цієї страви необхідно нарізати кубиками м’ясо, картоплю і гарбуз. Можна додати дрібно нарізану цибулю.

Попередньо запікати або тушкувати овочі не потрібно. Для соусу необхідно взяти 100 г сметани, додати в неї дрібно нарізаний часник, сіль, перець і приправи.

Залити цим соусом м’ясо і овочі, добре перемішати і відправити на 40-50 хвилин у духовку, розігріту до 200-х градусів.

Картопля з шинкою і яйцями

Складові:

– 1 кг картоплі;

– два яйця;

– 100 г шинки;

– 100 г бринзи або фети;

– 50-70 мл жирних вершків.

Приготування:

Картоплю помити і зварити у мундирі до готовності, остудити і розрізати уздовж на дві частини.

З половинок картоплі необхідно акуратно вийняти середину.

Дрібно нарізані шинку, бринзу і розтовчену м’якоть картоплі змішати з яйцем і вершками.
Залити цією сумішшю половинки картоплі і запікати в духовці до утворення золотистої скоринки.

Можна посипати зеленню.

М’ясна закуска в лаваші

Складові:

– 2 листи тонкого лаваша;

– 200 г м’ясних копченостей;

– 3 листка китайської капусти;

– половина головки червоної цибулі;

– помідор;

– солоний огірок;

– 0,5 столової ложки рослинної олії;

– 100 г твердого сиру.

Приготування:

М’ясні копченості, китайську капусту, помідор і солоний огірок наріжте тонкою соломкою, цибулю – півкільцями.

Сир натріть на дрібній тертці.

Змішайте всі інгредієнти в мисці і викладіть на листи лаваша, зверніть їх рулетом, розріжте кожен на 3 частини.

Рулетики злегка обсмажте на великій сковороді, змащеній олією.

Рулетики з шинки

Складові:

– 200 г свіжих печериць;

– 200 г шинки;

– 100 г твердого сиру;

– 1 столова ложка майонезу;

– 1/4 чайної ложки солі;

– 10 листків салату (будь-якого);

– 50 г маслин або оливок.

Приготування:

Відваріть шампіньйони 15 хвилин у підсоленій воді, охолодіть і дрібно наріжте.

Шинку наріжте тонкими скибочками.

Сир натріть на дрібній тертці і змішайте у мисці з майонезом і печерицями.

Чайною ложкою викладіть сирно-грибну масу на скибочки шинки і скрутіть рулетиком.

Викладіть їх на порційне блюдо на листя салату, прикрасьте маслинами або оливками. Щоб рулетики не розкривалися, скріпіть їх зубочисткою або декоративною шпажкою.

Салат з кольрабі

Складові:

– кольрабі (1 головка);

– зелена цибуля;

– одне яблуко;

– сіль, оливкова олія, виноградний оцет.

Приготування:

Кольрабі чистимо і натираємо на крупній тертці. Яблука натираємо на дрібній тертці. Цибулю ріжемо маленькими кубиками.

Все перемішуємо, солимо і додаємо по одній столовій ложці оливкової олії і виноградного оцту.

Поліно з готового листкового тіста зі згущеним молоком

Складові:

– 500 г листкового дріжджового тіста;

– 350 г вершкового масла;

– 250 г згущеного молока;

– дві ложки коньяку.

Приготування:

Тісто розморозьте до кімнатної температури. Борошном посипте стіл, качалку і тісто. Розкачайте його товщиною 0,5 см. Обріжте нерівності та наріжте прямокутники смужками шириною 1,5 см.

Довжина торта залежить від довжини смужок з тіста. Поставте їх у духовку та випікайте до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин.

Обрізки з тіста також спечіть і покладіть окремо.

В м’яке масло з вершків додайте згущене молоко і коньяк, щоб приготувати крем для торта. Всі інгредієнти збийте до однорідної рідкої маси.

Стіл застеліть харчовою плівкою і викладіть на неї перший шар паличок. Полийте його кремом і за допомогою пензлика добре розмажте по всій поверхні паличок.

Зверху викладіть другий шар паличок і промажте його кремом. Аналогічно зберіть весь торт.

Загорніть десерт зверху плівкою і трохи притисніть руками, туго затягніть і зафіксуйте кінці.

Поставте листковий торт прямо в плівці на полицю холодильника на кілька годин, щоб просочився.

Через деякий час дістаньте листковий десерт, приберіть плівку і посипте його крихтами з подрібнених обрізків. Потім торт знову поставте у холодильник на три години.

За бажанням його можна прикрасити тертим шоколадом або ягодами.

Поліно можна полити будь-яким кремом. Десерт поєднується як зі сметанним, так і з заварним кремом.

Готовий листковий торт розріжте на шматочки упоперек паличок.

До слова, раніше Факти ICTV зібрали рецепти простих і ситних страв для тих, хто дотримується Різдвяного посту.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх