PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Меню на Новий рік 2018: рецепти для святкового столу без горілки і пива

Символом 2018 року є Жовтий земляний собака – проста і добродушна тварина, і задобрити її нескладно. Складаючи новорічне меню, врахуйте два важливих моменти – Собака любить м’ясо, але не оцінить показне марнотратство.

Меню у рік Собаки

Що ж приготувати на Новий рік 2018, аби задобрити символ року? Собака не вибагливий, віддаючи перевагу вишуканій простоті і натуральності, та все ж є табу для новорічного столу.

Де зустрічатимете Новий рік?

Що не можна готувати на Новий рік 2018

Собаки не люблять рибу, тому страви з неї краще залишити кішці, пора якої настане через кілька років. Але якщо дуже хочеться, подавати рибу потрібно цілком – на сході її вважають символом багатства.

Заборонені фаст-фуди будь-якого виду.

Не можна використовувати коротку або ламану локшину, її довжина у східній традиції асоціюється з довголіттям.

Табу накладається на корейську їжу – адже там вживають в їжу самого господаря року.

Не варто ставити на стіл горілку, квас, пиво або лимонад, тому що собака погано ставиться до міцного алкоголю і шипучих напоїв.

До речі, що стосується сервіровки – доведеться забути про свічки, бо собака насторожено відноситься до відкритого вогню.

ЧитайтеСхуднути до Нового року – мінус 10 кг за місяць

Що сподобається Собаці

Ця тварина досить всеїдна, та все ж більше любить м’ясо будь-яких форм і видів.

Що стосується овочів і фруктів – вибирайте продукти коричневого, жовтого, золотого кольору (картопля, кукурудза, жовті помідори, ананаси, апельсини, гарбуз, жовтий інжир, болгарський перець).

Собаці сподобаються будь-які солодощі – фрукти, ягоди, креми, суфле, домашня випічка, печиво, особливо у формі собаки, її мордочки або кісточки будуть не тільки смачними, а й подарують столу оригінальний шик.

Також підійдуть різні фруктові салати, запіканки, торти.

До солодощів та інших страв варто подати різноманітні напої, але не газовані, а натуральні – морси, компоти, соки.

З алкоголю – легкі вина, наливки, лікери, про горілку варто забути.

Качка в апельсиновій глазурі з ананасами

Складові:

  • 1 середній дуже стиглий ананас;
  • 2 великих курячих філе;
  • 1 качка вагою 1,7-2 кг;
  • 100 г маринованих печериць;
  • 100 г маринованої “перлинної” цибулі;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • свіжі ягоди для подачі;
  • маленький пучок базиліка;
  • 1 середня біла цибулина;
  • 2 ст. л. вершкового масла.

Для карамелі:

  • 1 склянка апельсинового соку;
  • 1 ст. л. апельсинового лікеру або коньяку;
  • 1 ч. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. меду.

Приготування:

1. Для начинки наріжте цибулю великими кубиками. У сковороді розігрійте масло, обсмажте цибулю до м’якості протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню і остудіть.

2. У базиліка видаліть гілочки, листя нарвіть руками. Куряче філе подрібніть у кухонному комбайні або блендері. Змішайте філе з базиліком, маринованими грибами, “перлинною ” і смаженою цибулею. Посоліть і поперчіть.

3. Видаліть кістки з качки через черево, намагаючись не пошкодити шкіру. Натріть тушку сіллю і перцем. Наповніть фаршем, розріз зашейте грубою ниткою або тонким шпагатом. Загорніть качку в рушник і акуратно опустіть у широку каструлю з киплячою водою (вода повинна повністю покрити качку). Поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого, закрийте кришкою і варіть 2 години.

4. Для глазурі влийте апельсиновий сік у сотейник, додайте мед, соєвий соус і лікер. Доведіть до кипіння на сильному вогні і варіть, поки рідина не випарується на 3/4.

5. Готову качку вийміть з каструлі, акуратно розгорніть рушник. Покладіть її на деко, змастіть глазур’ю і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до рум’яної скоринки 10-15 хвилин.

6. У ананаса відріжте денце і верхівку, зріжте шкірку, очистіть м’якоть від очок. Якщо серцевина жорстка, видаліть її. Наріжте ананас шматочками. Качку наріжте впоперек, вкладіть у розрізи дольки ананаса, дайте постояти 5 хвилин і подавайте.

Рулет карловарський

Складові:

  • 500 г яловичої вирізки;
  • 40 г бекону;
  • 70 г шинки;
  • 2 мариновані огірки;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 ч. л. рослинної олії:
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

1. Збийте яйця виделкою, трохи посоліть і поперчіть.

2. Силіконовим пензликом злегка змастіть сковороду маслом. Вилийте яйця і смажте омлет у вигляді великого млинця.

3. Вирізку розріжте уздовж волокон і розділіть на кілька порцій (ширина кожного шматка повинна бути близько 5 см, довжина – 10-15 см).

4. Кожен шматок обмотайте харчовою плівкою і відбийте. Зніміть плівку і посипте перцем.

5. На кожну відбивну викладіть тонкі скибочки бекону, щоб вони покрили всю поверхню м’яса.

6. Наступним шаром буде тонко нарізана шинка.

7. Потім – шар омлету.

8. А далі – тонко нарізаних уздовж огірків.

9. Згорніть заготовку рулетиком і перев’яжіть ниткою.

10. Викладіть на змащену олією сковороду і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки (не до готовності).

11. Напівготові рулети викладіть у форму для запікання, налийте в ємність трохи води і поставте у розігріту до 160 градусів духовку.

12. Випікайте 50-60 хвилин, кожні 10 секунд поливаючи соком, що виділяється.

Картопля Герцогиня

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг очищеної картоплі;
  • 50 г твердого сиру;
  • 2 курячих жовтка;
  • мускатний горіх на кінчику ножа;
  • перець і сіль.

Приготування:

1. Зваріть картоплю у солоній воді.

2. Зробіть пюре, змішайте з тертим сиром та іншими інгредієнтами (1 жовток залиште для змащування).

3. Викладіть масу в кондитерський мішок або шприц з насадкою хризантема.

4. Видавіть квіточки з картоплі на застелене пергаментом деко.

5. Змастіть картопляні фігурки жовтком за допомогою силіконового пензлика і випікайте близько 20 хвилин (до зарум’янювання) при 200 градусах.

Салат Жовтий собака

Складові:

  • 250 г печериць;
  • 4 яйця;
  • 2/3 склянки ядер волоського горіха;
  • 1 морквина;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • сіль за смаком;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

1. Відваріть моркву і яйця.

2. Печериці розріжте на 3 частини.

3. Обсмажте гриби невеликими порціями в олії, щоб вони саме підзолотилися. Якщо ви будете відразу смажити всі гриби, вони пустять багато рідини і варитимуться у ній.

4. Яйця очистіть, білки відокремте від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть на блюдо першим шаром. Зверху покрийте тонкою сіточкою майонезу.

5. Горіхи подрібніть у блендері до крихти або просто порубайте широким ножем. Викладіть горіхи другим шаром.

6. Наступний шар – обсмажені гриби. Зверху – сіточка майонезу.

7. Далі викладіть дрібно нарізану зелену цибулю і покрийте майонезом.

8. І останній штрих – декор. Жовтки розімніть в крихту, моркву натріть на дрібній тертці. З моркви зробіть вуха і ніс, весь інший простір заповніть жовтком. За допомогою маслин зробіть очі і носик.

Сирно-мандариновий десерт

Складові:

  • 1 мандарин;
  • 200 г нежирного сиру;
  • 125 г натурального йогурту;
  • 1 банан;
  • 1 яблуко;
  • 1 ківі;
  • жменя фундука або мигдалю.

Приготування:

1. Сир змішайте з йогуртом.

2. Банан і ківі наріжте кружальцями.

3. Мандарин розділіть на часточки.

4. Яблуко очистіть від шкірки і теж наріжте часточками.

5. Викладайте десерт шарами: сир, ківі, сир, банан, сир, яблуко, сир, мандарин, сир – зверху посипте подрібненими горішками.

Пісочне печиво-собачки

Складові:

  • 320 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки какао;
  • пакетик ванільного цукру.

Приготування:

1. До розм’якшеного вершкового масла додайте ванільний цукор і цукр-пісок. Все ретельно перемішайте, потім у суміш з масла і цукру додайте борошно в кілька підходів. Тісто має бути м’яким і еластичним.

2. Готове тісто розділіть на дві рівні частини. В одну з них додайте какао.

3. Потім обидва шматка загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

4. Охолоджене тісто потрібно розім’яти і розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Для фігурок потрібна формочка у вигляді сердечка. Виріжте їх зі світлого і темного тіста. Шоколадні сердечка розділіть на дві половинки.

5. На деко викладіть світлі сердечка, а з темних половинок зробіть поруч вушка.

6. З шоколадного тіста скачайте маленькі кульки, з них робляться ротик і очі.

7. Випікайте печиво при температурі 180 градусів 10-15 хвилин.

Раніше Факти ICTV підібрали рецепти бюджетних страв для новорічного столу 2018.

Фотоdiwis.rudreamstime.com

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх