PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Третій день Масляної – “лакомка”

Третій день Масляної – середа – отримав назву “лакомка”. У цей день теща запрошувала зятя в гості ласувати найкращими стравами. При цьому основним пригощанням, звичайно ж, були млинці.

“Лакомка” була найзбитковішим днем Масляної для сімей, у яких було багато дочок. Адже млинці готували різні та з безліччю начинок: з ікрою, грибами, горіхами, медом, фруктовим припіком.

Попри це, частування тещі у цей день мали не стільки кулінарний, скільки ритуальний характер. Мама дружини повинна була продемонструвати зятю своє ставлення і частуванням, і поведінкою. За цим стежила вся рідня, запрошена на застілля. З участі зятя й тещі також проводили різні ігрища та розігрували сценки.

Читайте: Що приготувати на Масляну 2018: рецепти з фото і відео

Крім того, на третій день Масляної молоді дівчата проводили “дівочі з’їзди”: разом зі старшими вони одягалися у святкове вбрання і роз’їжджали по селі на санях. Дівчата співали пісні, каталися з гірок і жартували над неодруженими хлопцями, а ті пригощали їх млинцями та цукерками.

Факти ICTV також зібрали 7 найапетитніших начинок для млинців, щоб ви могли зі смаком святкувати Масляну.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх