PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Який сорт картоплі обрати, щоб приготувати смачно – порада шеф-кухаря

Картопля Гренада це новинка в Україні, в неї продовгувата форма. Декілька порад від шеф-повара, як правильно варити бульбу.

картопля

Яку картоплю для посадки краще обирати? Є картопля яка любить, наприклад, тільки щоб був пісок, є картопля універсальна. Картопля Бельмонда, вона дуже жаростійка, то її любить Південь. Є види з підвищеним імунітетом .

Картопля Гренада це новинка в Україні, в неї продовгувата форма.

В Інституті картоплярства національної академії наук України, на один гектар садять від 3-х до 3-х з половиною тонн картоплі, отримують 20 тонн мінімально.

Така врожайність за рахунок нових сортів. Є і екзотична – Хортиця, яка всередині червона, і Солоха – всередині чорна. Поряд з незвичайним забарвленням високий зміст різних позитивних речовин, зокрема антиоксидантів і вітамінів, які в 10 раз більше в таких сортах картоплі перед звичайними.

Садити картоплю це одне. А як обрати бульбу вже для столу?

Картопля для пюре:  Цюрюпінська, Гренада, Циганка, Беллароза та Рівєра. Одразу після миття вже можна робити висновки. Сорт Гренада з Херсонщини у кухара викликає нарікання.

Дивіться: Оздоровчі, наметові та мовні табори: куди відправити дітей на літо та ціни

Декілька порад від шеф-повара, як правильно варити бульбу:

– Картоплю слід варити в шкірці, тоді зберігається більше корисних речовин.

– Перед варінням треба заливати тільки холодною водою, а не гарячою. Тоді картопля готується рівномірно.

– Солити слід через 10 хвилин після кипіння, аби пюре було більш легким.

Циганка з Вінниччини вариться за 20 хвилин а черкаська Белларосса вариться 25 хвилин.

Вже у вересні Україна буде збирати новий врожай. Якщо немає власної картоплі, то на ринках чи супермаркетах до якості бульби треба придивлятися особливо прискіпливо. Фахівці кажуть,щоб там не казали продавці, картопля не людина, і її зовнішній вигляд практично завжди, відповідає тому що всередині. Тож, обирайте картоплю найкрасивішу.

Нагадаємо, якісна українська косметика – де обрати і які ціни.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка