PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Чим годувати дітей у школі: рецепти смачних і корисних страв

Нагодувати дитину перед школою – складна справа. Це тільки в ідеальному світі вона завжди снідає і охоче їсть усе, що готують у їдальні. Щоб школярик мав енергію для звершень у навчанні, подбайте про смачний і корисний перекус. Факти ICTV підібрали кілька простих рецептів.

У школі дитина не купуватиме шкідливі солодощі чи фастфуд, якщо знатиме, що знайде у ланч-боксі смаколики, приготовані вашими руками. Багато часу це не забере, а здоров’я збереже.

Читайте: Чим загрожує відмова від сніданку

До речі, ви можете заохочувати дитину до приготування обідів для школи. Так, через деякий час, трохи подорослішавши, вона зможе самостійно готувати собі корисні перекуси. Це стимулює краще, ніж розмови про корисну їжу.

Рулети з лаваша

Це чудова альтернатива бутербродам. А начинка може бути як солодкою, так і солоною: м’ясний фарш, просто відварене м’ясо, риба, яйця, сир, овочі та фрукти. Все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії.

Але забудьте про ковбасні вироби, майонез, кетчуп та інші шкідливі добавки.

До речі, перевірено, діти дуже люблять лаваші з сиром.

Інгредієнти:

  • Один лаваш;
  • 400 г сиру;
  • Петрушка, кріп, будь-яка інша зелень за смаком;
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Всю зелень дрібно нарізати, змішати з сиром, додати сіль, отриману суміш намастити на лаваш.

Згорнути лаваш з начинкою в трубочку і нарізати шматочками. Можна просто загорнути конвертом. Обсмажити їх олії з двох сторін, або ж поставити на пару хвилин у мікрохвильовку.

Сирна запіканка

Її приготування займе більше часу, але зробити це можна ввечері.

Інгредієнти:

  • 600 г сиру жирності не нижче 2%;
  • 3 яйця;
  • По 3 ст. ложки манної крупи, сметани та вершкового масла;
  • 2 ст. ложки меду або цукру;
  • По щіпці ванілі та солі;
  • Родзинки – за бажанням.

Приготування:

Треба розігріти духовку до 160 градусів. Розтопити на водяній бані або у мікрохвильовій печі вершкове масло. Додати цукор, сіль, сметану, манну крупу і добре все перемішати.

До отриманої суміші також додати яйця, сир, ванілін і збити все блендером до однорідної маси, покласти родзинки.

Змастити форму оливковою олією і залити в неї готову масу.

Запікати у розігрітій духовці протягом 60-70 хвилин.

Цукерки із сухофруктів з ананасом і горіхами

Мигдаль, фундук, волоські горіхи, курага, родзинки та інжир чудово підходять для легкого перекусу. А якщо їх поєднати, додати шматочки консервованого ананаса, то вийдуть дуже корисні цукерки.

Приготування:

Подрібнити сухофрукти, горіхи і ананас. Перші два інгредієнти – краще у блендері.

Перемішати масу. Зформувати невеличкі кульки.

Обваляти їх у кокосовій стружці. Викласти готові цукерки на листя м’яти.

До слова, новий порядок створення груп подовженого дня відтепер діє для всіх шкіл України. Він передбачає кращі умови для дітей і вперше дає можливість відкривати інклюзивні групи.

Фотоdreamstime.com

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка