PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Як схуднути взимку: ТОП 5 порад

Зміна пори року значно впливає на наш організм. У зимовий час нам завжди хочеться калорійної їжі, аби впоратися з холодом та депресією. 

Зміна пори року значно впливає на наш організм. У зимовий час нам завжди хочеться калорійної їжі, аби впоратися з холодом та депресією.

Як харчуватися, аби схуднути?

Зима – це відмінний час для схуднення. По-перше, зайві кілограми можна приховати під теплим одягом, а по-друге, підготувати себе до літнього сезону.

Як схуднути взимку: ТОП 5 порад для правильного харчування

Всім відомо, варто закінчити дієту, як вага тут же починає набиратися, причому набагато швидше, ніж ми очікуємо. Найкращий вихід – правильне та збалансоване харчування.

1. Фрукти та овочі

Взимку немає великого вибору фруктів та овочів, як у літній сезон, зате є чудова можливість наситити свій організм вітаміном С, вживаючи апельсини, грейпфрути, ананаси, мандарини тощо. З овочів можна вибрати корисну та низькокалорійну моркву, капусту броколі та буряк.

2. Гаряче в зимовому раціоні харчування

Взимку завжди хочеться зігрітися, тому рекомендуємо вживати різні супи. По-перше, вони мають низьку калорійність і легко засвоюються організмом, а по-друге, є якимось обманом для нього – швидко пригнічують апетит і шлунок надсилає сигнал мозку про насичення.

3. Що пити?

У зимовий час не варто забувати про питний режим. Починайте ранок зі склянки води, щоб завести обмін речовин. Протягом дня рекомендується вживати трав’яні чаї, які добре заспокоюють і зігрівають.

4. Приклад зимового меню для схуднення:

Сніданок: вівсяна каша на молоці з сухофруктами – приблизно 300 ккал, і чай

Перекус: фруктовий салат (ананас, банан, ківі), заправлений нежирним йогуртом, – 100 ккал

Обід: курячий бульйон з 15 г цільнозернового хліба та парові котлети – 300 ккал

Перекус: яблуко – 40 ккал

Вечеря: риба на пару зі спеціями та без солі і запарена гречка – 400 ккал

Всього: 1140 ккал.

А денна норма – 2500 ккал. Тому ви будете худнути, але при цьому відчуття голоду не буде.

5. Робіть своє денне меню різноманітним, міняйте каші та фрукти.

Експериментуйте з термічною обробкою продуктів. Страви на пару можуть бути дуже смачними, якщо ви додасте до них смачний соус або спеції.

Джерело: sunny7.ua, фото © Sergey Nivens

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка