PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

5 рецептів літніх десертів

Смачненьке і холодненьке

Десерти люблять ласуни і не тільки.

Коли приносять десерт прикрашений чим завгодно: морозивом, фруктами, пелюстками м’яти, троянди або лаванди, то неможливо втриматися перед такою стравою будь-якій людині. Особливо влітку, сидячи в ресторані на березі моря і ївши десерт, забуваєш про все і насолоджуєшся цим чудовим сезоном, пише Гламур.

Літніх десертних страв досить багато. І кожному на свій смак. Пропонуємо топ-5 рецептів літніх десертів.

Тістечко “Шу”

Інгредієнти:

Сіль (щіпка в тісто і щіпка в крем)

Молоко – 750 мл

Ваніль

Масло вершкове (100 гр на тісто 100 гр на крем) – 200 г

Борошно пшеничне (1 склянка для тіста і 5 столових ложок для крему)

Яйце (2 на крем, 5 на тісто) – 7 шт

Цукор – 350 г

Вода – 1 скл.

Спосіб приготування:

Приготування заварного крему:

Спочатку потрібно збити міксером 2 яйця, 4 ст. ложки борошна, цукор і половину склянки молока.

Потім збиту масу необхідно влити повільно в підігріте молоко і, безперервно помішуючи, варимо до закипання близько 3 хвилин.

Після того, як зварили масу, кладіть на стіл і нехай вона остуджується.

У мінімально теплий крем потрібно насипати ванільний цукор і покласти в холодильник.

Приготування тіста:

Потрібно закип’ятити стака води і розтопити в ньому 100 гр масла, висипати борошно і після всього поставити на повільний вогонь перемішуючи тісто.

Тримати зовсім недовго – близько 1 хвилини (поки тісто не відстане від країв посудини).

Після цього пускайте в тісто по одному яйцю, воно повинно повністю розчинитися, перемішуючи його в тесті ложкою, далі друге яйце також перемішати до повного розчинення і остaльние 3 – поочерёді. Тісто вийшло в порівнянні з густим кремом по консистенції.

Зліпити кульки в круглій формі та покладаючи 12-15 штук на протвень в духовку на 200 * C. Випікати тістечко потрібно до того, як зарум’янитися колір його. У самому кінці приготування потрібно надрізати кульки і наповнити їх щільно кремом і зверху посипати цукровою пудрою.

Бісквіт Королеви Вікторії

Інгредієнти:

250 г вершкового масла

250 г цукру

250 г борошна

4 яйця

8 г розпушувача

2 ч. л. ванільного екстракту

цедра лимона

джем

полуниця

340 г сирного сиру

115 г вершкового масла

100 г цукрової пудри

2 ч. Л. ванільного екстракту

Спосіб приготування:

Перш того, як замісити тісто, потрібно включити духовку і нехай вона розігрівається до температури – 180 * C.

За допомогою міксера потрібно всбіть всі інгредієнти до однорідної маси.

Вирізавши кола з паперу для випічки, потрібно застелити ними дно форм і покласть туди порівну масу. Форми повинні мати круглу форму діаметром 20 см.

Ставимо в духовку зовсім не надовго – через 20 хвилин можна діставати.

Переверніть спечений бісквіт на решітки і дайте їм охолонути.

Вершкове масло, цукрову пудру і трохи ваніліну змішувати до однорідної маси.

Після того, як бісквіти охололи, на один з них треба покрити приготованим кремом, а зверху – полуничний джем.

Зверху накриваю другим бісквітом і виходить «сендвіч».

Наприкінці через сито посипте торт цукровою пудрою.

За джерелом http://rubric-cook.blogspot.com.

Десерт Маседуан з фруктів і ягід з морозивом

Інгредієнти:

100 г абрикосів, консервованих в сиропі

1 невелика гроно винограду

100 г полуниці

4 кульки вершкового морозива

груша

сік 1 лимона

цукор – 4 ст.л.

яблуко

Спосіб приготування:

Фрукти: яблуко і грушу відчищаємо від шкірки. Позбавляємося від серцевини з насінням. Нарізаємо маленькими кубиками фрукти, вкладаючи в миску, збризнути лимонним сиропом. Виноград помити і осушити. Помити полуницю і кожну ягідку розрізати уздовж. Абрикоси виймаємо з банки з сиропом, нехай стече жіткості, потім нарізаємо тонкими скибочками.

Покласти всі фрукти в глибоку ємність і скропити лимонним соком. Перемішувати потрібно акуратно і, після цього дії розкласти по 4 келихах.

Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на півгодини. Подаючи десерт, рекомендований покласти вершкове, лимонне або ванільне морозиво.

За джерелом http://www.gastronom.ru.

Літній мигдальний пиріг з лавандовим кремом

Інгредієнти:

Для бісквіта:

110 г м’якого вершкового масла;

110 г цукрової пудри;

3 домашніх яйця;

75 г просеяную борошна;

1 ч. л. розпушувача;

45 г меленого мигдалю;

110 г чорниці;

110 г малини

Для крему:

75 г м’якого і порезаний вершкового масла;

150 г цукрової пудри;

1 ст. л. вершків;

1 ч. Л. свіжої лаванди;

гілочки лаванди для прикраси пирога

Спосіб приготування:

Якщо у Вас електрична духовка, то розігрівати потрібно до 180 * C, якщо електрична – до 160 * C. Застелите папером дно круглої форми діаметром 20 см. Для випічки.

Збивайте масло і цукор, поступово додаючи по одному яйцю.

Борошно і розпушувач просіяти, додати в масу мелений мигдаль. Додайте малину і чорницю і разом з ними перемішайте масу.

Тісто викладіть в круглу форму і поставте в духовку на 40-45 хвилин. Залиште пиріг остигати до 20 хвилин.

Для приготування крему потрібно: з’єднати масло і цукрову пудру і все збити. До цієї маси додайте вершки, лаванду і дбайливо перемішайте.

У самому кінці нанесіть крем на верхівку пирога і покладаючи на неї гілочки лаванди для краси.

За джерелом http://www.glamour.ru.

Персики – гриль з фісташковою крихтою і грецьким йогуртом
Інгредієнти:

Для персиків:

4 стиглих персика;

½ ст. цукрової пудри;

2 ст. л. цукрової пудри.

Для прикраси:

4 ст. л. очищених крупно порізаних фісташок;

50 г вершкового масла кімнатної температури;

щіпка меленої кориці;

1 ст. грецького йогурту без добавок.

Спосіб приготування:

Розігріти гриль, накрити деко пергаментом.

У каструлю з товстим дном висипати 2/3 цукрової пудри, а зверху покрити нарізані фісташки і гріти на повільному вогні до тих пір, поки не знайдуть золотистий колір.

Готову карамель вилити на деко і нехай охолоне.

Персики покласти в жароміцний посуд.

Окремо змішати вершкове масло, цукор і корицю.

Полийте персики таким соусом так, щоб рідина наповнювала поглиблення від кісточок.

Помістіть персики під гриль на 10 хвилин.

Якщо бачите що персики придбали золотистий колір і соус загус вже, значить страва готова.

Додайте до кожного персику йогурт і викладіть порції на стіл.

На завершення страви розколіть грильяж з фісташками і прикрасьте їм блюдо.

За джерелом http://www.glamour.ru

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка