PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

6 рецептів домашнього лимонаду

Влітку, у спеку, завжди хочеться пити. Магазинні соки, сильногазовані напої, лимонади – не найкращий варіант для втамування спраги.Однак є альтернатива – домашній лимонад, в якому немає барвників, консервантів, підсилювачів смаку, ароматизаторів тощо, з яких повністю складаються напої промислового виробництва

Влітку, у спеку, завжди хочеться пити. Магазинні соки, сильногазовані напої, лимонади – не найкращий варіант для втамування спраги.Однак є альтернатива – домашній лимонад, в якому немає барвників, консервантів, підсилювачів смаку, ароматизаторів тощо, з яких повністю складаються напої промислового виробництва.

Сайт food.passion.ru пропонує 6 простих рецептів лимонаду, який з легкістю можна приготувати в домашніх умовах.

1. Лимонад з корицею

Інгредієнти:

Лимони – 10 шт.,

Вода – 0,5-2 л,

Цукор – 300-400 г,

Кориця – 1 паличка.

Спосіб приготування:

Починаємо з лимонів. Ви повинні їх очистити, розрізати на дві частини і вичавити сік. Процес приготування такий: закип’ятити воду, додати паличку кориці, цедру лимона, цукор і все ретельно перемішати. Процідіть настій, він повинен охолонути. Можна за бажанням додати тертий корінь імбиру.

2. Малиновий лимонад

Інгредієнти:

Сік малини – 500 мл,

Мінеральна вода – 500 мл,

Малина для прикраси,

М’ята – 1-2 гілочки,

Лимон – 0,5 шт.

Спосіб приготування:

Очищений від шкірки, промитий і розрізаний лимон вичавити в склянку. Охолодити малиновий сік, додати до нього мінеральну воду і сік лимона. Перемішати, на дно келиха покласти плоди малини, а зверху напою – м’яту.

3. Яблучний лимонад

Інгредієнти:

Яблучний сік – 1 частина,

Сік смородини чорної – 1 частина,

Цукровий сироп – за смаком,

Вода проста або газована – 2-3 частини,

Лайм – 1 шт.

Спосіб приготування:

Для основи спочатку перемішайте сік чорної смородини, яблучний сік і питну воду. За бажанням можна цукровий сироп. Дайте охолонути. Наприкінці наріжте тонкими шматочками лайм і покладіть їх на дно. Додати основу лимонаду і перемішати – напій готовий.

4. Апельсиновий лимонад

Інгредієнти:

Апельсиновий сік – 250 мл,

Газована вода – 750 мл,

Лимон – 1 шт.,

Апельсинові дольки – 4-5 шт.

Спосіб приготування:

Очистити лимон, вичавити з нього сік і додати в стакан охолоджені апельсиновий сік і мінеральну воду. Розлити в келихи і прикрасити апельсиновими дольками.

5. Вишневий лимонад

Інгредієнти:

Вишневий сік (натуральний) – 500 мл,

Лимонний сік – 50 мл,

Цукровий пісок – за смаком,

Вишня для прикраси.

Спосіб приготування:

Лимонний і вишневий соки змішати з цукром. Налити в келих, додати охолоджену мінеральну воду і прикрасити вишневими плодами. Подавати можна з льодом.

6. Пряний лимонад

Інгредієнти:

М’ята – 2 гілочки,

Тархун – 2 гілочки,

Базилік – 2 гілочки,

Лимон – 5 шт.,

Вода – 500 мл,

М’ятний сироп – за смаком.

Спосіб приготування:

Почистити лимон і вичавити сік. Подрібнити за рецептом трави і додати лимонну цедру. Закип’ятити воду, дати їй охолонути і додати вичавлений лимонний сік і трави. Коли трави настояться, все змішати. Після охолодження розлити в келихи.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка