PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Американці прискорили кетчуп: тепер він буде витікати із пляшки

Американські вчені нарешті вирішили проблему невитікання кетчупа із пляшки. 

Американські вчені нарешті вирішили проблему невитікання кетчупа із пляшки.

За даними компанії Heinz, кетчуп виливається зі скляної пляшки зі швидкістю 0,028 миль на годину (0,01 метра в секунду). Це навіть повільніше швидкості пересування Галапагосських черепах (вони повзають зі швидкістю приблизно 0,16 миль на годину – 0,07 метра в секунду).

Тепер цей болісно повільний процес може значно прискоритися: аспірант Массачусетського технологічного інституту Дейв Сміт, об’єднавшись із інженерами й фахівцями з нанотехнологій, створив LiquiGlide. “Це така структурована рідина: тверда, як тверді тіла, але слизькість у неї, точно в рідини”, – пояснює Сміт.

За задумом молодого вченого, цей чудо-матеріал, створений зі схвалених Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США матеріалів, можна використовувати для покриття внутрішніх поверхонь різних ємностей зі скла й пластику, у тому числі й пляшок для кетчупа й майонезу. //NEWSru.com

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка