PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Солодощі погіршують пам’ять

Функції пам’яті знижуються при вживанні продуктів з високим вмістом цукру, прийшли до висновку канадські вчені.

Функції пам’яті знижуються при вживанні продуктів з високим вмістом цукру, прийшли до висновку канадські вчені.

Лабораторний експеримент проводився за участю щурів, раціон яких на 60% складався з фруктози. Протягом декількох днів тварини купалися в басейні зі спеціально сконструйованою платформою для виходу з води. Потім платформу прибрали, а щурам треба було згадати її місце розташування. Виявилося, що фруктоза не впливала на здатність до навчання, але зачіпала роботу просторової пам’яті. У результаті щури не могли пригадати потрібну інформацію.

Під час переробки фруктози виділяється надмірна кількість жирів тригліцеридів, що потрапляють в кровотік. Вони заважають сигналам інсуліну в мозку, а він, у свою чергу, важливий для виживання мозкових клітин і їх пластичності. // УНН

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка