PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Шоколад запобігає хворобам серця і судин

Шоколад знижує ймовірність виникнення захворювань серця і порушень мозкового кровообігу. До такого висновку дійшли німецькі вчені.

Шоколад знижує ймовірність виникнення захворювань серця і порушень мозкового кровообігу. До такого висновку дійшли німецькі вчені.

Як виявилося, подібний ефект досягається завдяки здатності шоколаду, що містить какао, позитивно впливати на стабілізацію показників артеріального тиску. До таких висновків прийшла дослідницька група німецького інституту дослідження харчування (DIfE), після аналізу даних тривалого дослідження, що включало близько 20 000 учасників.

Какао, що є компонентом чорного шоколаду, здатне позитивно впливати на еластичність судин і артеріальний тиск. Це стає можливим завдяки природним речовинам флаванола в какаобобах.

Люди, які щодня вживають близько 7 грамів шоколаду, мають на 40% менший ризик виникнення серцево-судинних захворювань в порівнянні з тими, хто цим нехтує. Зокрема ймовірність отримати інсульт скоротилася наполовину, а можливість виникнення інфаркту міокарда знизилася на 27%. // УНН

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка