PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Цукор допоможе виявити рак стравоходу

Молекули цукру змінюють свою структуру у пацієнтів зі стравоходом Баррета.

Молекули цукру змінюють свою структуру у пацієнтів зі стравоходом Баррета.

Про це заявили вчені з Ради з медичних досліджень. Вони виявили, що структура молекул цукру змінюється, якщо у пацієнта стравохід Баррета – передраковий стан. Дані дослідження були опубліковані в журналі Nature Medicine.

Змінені молекули цукру в стравоході виявляються під час ендоскопії, а потім аналізуються в лабораторії.

Така технологія допомагає виявити і видалити змінені клітини стравоходу раніше, ніж вони встигнуть переродитися в ракові. На думку вчених, такий метод діагностики допоможе багатьом людям виявити передраковий стан і запобігти утворенню пухлини стравоходу. // УНН

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка