PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Міжнародний день пива: 7 міфів про хмільний напій

Міжнародний день пива традиційно відзначають у першу п’ятницю серпня. 

Міжнародний день пива традиційно відзначають у першу п’ятницю серпня. Суть його в тому, аби об’єднати всі нації під прапором хмільного напою, ну і мати законний привід випити, звісно.

Відомий британський журналіст Майкл Джексон більшу частину свого життя займався вивченням питань, пов’язаних з пивом. До цього він підійшов грунтовно (скільки було при цьому випито, історія замовчує), тож тепер Джексон вважається одним з гуру в галузі пивоваріння. Посилаючись на його праці, Комсомольська правда в Україні виділили 7 головних помилкових думок щодо цього легкого і дуже смачного напою.

Міф №1

У пиво додають спирт

Пиво готується шляхом природного бродіння, тож алкоголь в напої з’являється виключно природним шляхом. Крохмаль, який міститься в солоді (намоченого і пророщеного насіння злаків) під час варіння розщеплюється на прості цукри. А ті, у свою чергу, перетворюються на вуглекислий газ, спирт в процесі життєдіяльності дріжджів. Чим більше в солоді крохмалю і чим довше бродить пиво, тим міцнішим воно буде. 

Читайте: Дев’ять отруйних продуктів, які ми їмо щодня 

Міф №2

Холодне пиво смачніше

Виявляється, чим нижча температура пива, тим складніше відчути його смак та аромат, тому розкуштувати його як слід в холодному вигляді не вийде. Ідеальна температура для того, щоб відчути букет напою – 12-14 градусів. 

Міф №3

Темне пиво міцніше за світле

Це не зовсім так. Міцність пива залежить від кількості солоду. А різниця між темним і світлим пивом не в кількості, а в тому, що для приготування темного пива використовуються темні солоди. Якщо порівняти світле та темне пиво, що має одну і ту ж щільність, то в темному алкоголі буде менше, ніж у світлому (адже з темних солодів виробляється менше зброджуваних цукрів).

Міф №4

Розливне пиво краще

Насправді розливне та банкове пиво – це один і той же напій, що розливається, умовно кажучи, з однієї діжки. Пишна піна, яка утворюється в келиху з розливним пивом, – це всього лише результат великого тиску в пивному апараті. Це робить напій привабливішим тільки на вигляд, а на смак він залишається таким же.

Міф №5

Пиво шкідливе!

У якомусь сенсі це правда, але тільки в тому випадку, якщо ви п’єте його дуже часто, водночас заїдаючи солоними продуктами. 

Якщо знати міру у вживанні пива та поєднувати його з нейтральною на смак їжею, можна не тільки отримати задоволення, але й поліпшити колір шкіри і стан волосся. В пиві містяться вітаміни В1, В2, В6, РР, які сприяють покращенню метаболізму. Крім того, в хмелі містяться речовини, які мають дезинфікуючу, болезаспокійливу та заспокійливу дію. 

Міф №6

Від пива гладшають

Цим питанням задаються багато любителів “пінного”. Часто кажуть, що саме “хмільне” утворює “пивний животик”, хоча насправді це продукт з досить низькою калорійністю – від 29 до 53 Ккал на 100 г напою. Світле зазвичай менш калорійне. Тож зайва вага, зазвичай, утворюється через солону та жирну їжу, яку часто вживають разом з пивом. 

Міф №7

Пиво перетворює чоловіка на жінку

У пиві справді є фітоестрогени, які багато хто вважає причиною утворення у чоловіків “жіночих грудей”. Щоправда, кількість цих речовин в напої така, що вам доведеться за раз випити 20 тонн пива (приблизно половину залізничної цистерни), щоб хоч якось вплинути на гормональний фон. Причому випити дуже швидко, інакше фітоестрогени розпадуться в організмі.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх