PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Чому їсти сало корисно: 5 причин

Сало зміцнює імунітет і зігріває в холод, тому його обов’язково потрібно включати в зимовий раціон.

Про корисні властивості сала пише Вit.ua.

Зміцнює імунітет

Сало насичує організм цінними жирними кислотами, що беруть участь в обміні холестерину та виводять токсини з організму. Це робить організм більш стійким до вірусів. Щоб збільшити ефект, сало рекомендують вживати з часником.

Покращує обмін речовин

Сало містить жири, які розчиняються при температурі тіла, а значить вони не перевантажують печінку та легко засвоюються. Окрім того, завдяки жирним кислотам сало покращує обмін речовин.

Від сала не гладшають

Незважаючи на калорійність сала (на 100 г продукту – 800 кКал), якщо вживати 20-30 г продукту на день, це не відобразиться на вашій фігурі. Навіть якщо ви мало рухаєтесь. Окрім того, сало швидко надає організму відчуття ситості. Тож декілька скибочок продукту перед основним прийомом їжі допоможуть уникнути переїдання.

Корисне при смаженні

На відміну від звичайної рослинної олії, на сковорідці сало не утворює канцерогенів. Саме тому при смаженні краще використовувати смалець, а не соняшникову олію.

Зігріває в мороз

Під час морозів організм потребує більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії. Тож сало взимку – ідеальний продукт! На 1 г сала припадає 9 кКал енергії, завдяки чому воно чудово зігріває в мороз.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка