PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Обжерливість після “алковихідних” – відповідь вчених

Британські вчені знайшли причину різкого посилення апетиту, що доходить до обжерливості, після тривалого вживання алкоголю (пиятики).

Присвячене цьому дослідження опубліковане в журналі Nature Communications, пише lenta.ru.

У проведеному тестуванні, що отримало назву “алкогольні вихідні”, мишам протягом трьох днів давалися порції, еквівалентні 18 стандартним одиницям алкоголю (приблизно дві пляшки вина, або 180 грам чистого спирту). Одночасно з цим фахівці зауважили різке збільшення у цих гризунів, порівняно з контрольною групою тварин, апетиту.

Причину цього вчені побачили в посиленні виробництва в головному мозку AgRP — нейропептіда, що є сильним стимулятором апетиту. Придушення пов’язаного з AgRP однойменного нейрона, між тим призвело не тільки до скорочення споживання їжі, але і до зменшення споживання алкоголю.

Читайте: Як не померти від рук “неіснуючого” масажиста

Робота фахівців дозволила відстежити основні нервові механізми, що лежать в основі харчової поведінки тварин після вживання алкоголю.

Раніше Факти ICTV давали 5 порад, як прийти до тями після п’янки на різдвяні свята.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка